Kan gevelpleister ook in het najaar worden aangebracht?

Kan gevelpleister ook in het najaar worden aangebracht?
Geschreven op 9 september

Gevelpleister of crepi is het ideale materiaal om je gevel te renoveren en je woning terwijl een nieuwe look toe te bedelen. Maar kan je ook crepi plaatsen in het najaar? Of zijn oktober en november te nat en te koud om gevelpleister aan te brengen?

→ Crepi of gevelbepleistering nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

Gevelbepleistering Crepi

Hoe warm of koud mag het zijn voor crepi?

Het is wel degelijk belangrijk om gevelbepleistering te plaatsen wanneer het weer dat toelaat. De temperatuur speelt daarbij een belangrijke rol. Dat komt omdat er bepaalde materialen in de pleister zitten die niet tegen vriestemperaturen of lage temperaturen kunnen. Het is dan niet mogelijk om de gevelpleister te bewerken of aan te brengen. Dat geldt voor zowel minerale pleister als kunstharspleister of siliconenpleister.

Om gevelpleister aan te brengen mag de temperatuur niet zakken onder de vijf graden, ook ’s nachts niet. Vorst is natuurlijk altijd uit den boze, dan kan de vers aangebrachte crepi beschadigd geraken. De temperaturen mogen ook niet onder die vijf graden zakken in de periode na de werken. De crepi moet namelijk goed kunnen uitdrogen.

Daartegenover staat dat ook te hoge temperaturen niet goed zijn voor het plaatsen van crepi. Wil je crepi plaatsen in de zomer en komt er een hittegolf aan met temperaturen boven de 30 graden? Dan worden de werken beter even uitgesteld.

Kan je crepi plaatsen bij regen?

Niet alleen de temperatuur moet goed zitten, het is ook belangrijk dat het niet al te veel regent. Regen is in ons land natuurlijk onvermijdelijk en bovendien moeilijk te voorspellen. Je kan de werken dan ook niet afstellen op een regenvrije periode. Maar het is wel belangrijk dat het droog blijft tijdens de werken zelf.

Wordt er regen voorspeld tijdens de uithardingsperiode? Dan moet je de nodige voorbereidingen treffen. De gevelpleister moet bij regen beschermd worden tegen water. Dat kan relatief eenvoudig door de gevel en de stellingen af te dekken met zeilen. Dat moet goed gebeuren om te voorkomen dat water kan binnendringen.

Waar moet je nog rekening mee houden bij het aanbrengen van crepi?

Kies de juiste crepi

De ene gevelpleister is de andere niet. Je hebt de keuze uit minerale crepi enerzijds en synthetische crepi anderzijds. Minerale gevelpleister is gemaakt van natuurlijke materialen en houdt uitstekend vocht tegen. Je kan minerale pleister dik aanbrengen, wat ideaal is voor wie een oude en oneffen gevel wil renoveren. Synthetische crepi bevat silicone en dat zorgt ervoor dat de crepi krasbestendig en waterafstotend is.

Welke crepi is de juiste voor jouw gevel? Contacteer ons en we geven je graag advies.

Bescherm je crepi tegen vocht

Het is een goed idee om de uitgedroogde gevelpleister te voorzien van een waterafstotende laag. Dat kan met behulp van een gevelimpregnatie of hydrofuge. We brengen een kleurloze, dunne laag aan op de crepi die vocht tegenhoudt. Zo voorkom je niet alleen vochtproblemen in huis, maar de crepi krijgt ook geen groen laagje.

Gevelbepleistering en isolatie Project gevelbepleistering

Waarom kiezen voor crepi?

Was je van plan om crepi te plaatsen, maar laten de weersomstandigheden in het najaar de werken niet toe? Dan twijfel je misschien om over te schakelen op iets anders. Het loont echter de moeite om even te wachten, want crepi heeft veel voordelen.

Met gevelpleister kan je jouw woning een nieuwe look geven. Oude bakstenen worden relatief snel en eenvoudig omgetoverd tot een stijlvolle gevel. Crepi past zowel bij moderne als landelijke woningen. Bovendien kan je de crepi combineren met gevelisolatie. Zo verhoog je ook de energiescore van je woning en verlaag je de stookkosten, wat in deze tijden toch erg belangrijk is.

Crepi is bovendien erg onderhoudsvriendelijk. Het gaat heel lang mee en is makkelijk te onderhouden. Een wasbeurt met een hogedrukreiniger af en toe volstaat. Daarnaast bestaat crepi ook in verschillende kleuren en je kan de crepi effen of ruw aanbrengen. We geven je graag meer informatie over alle mogelijkheden.

Kortom, mag je crepi aanbrengen in het najaar?

Het najaar is niet het beste moment om gevelpleister aan te brengen. Het regent vaak en de temperaturen kunnen te laag zakken. Maar dat betekent niet dat we geen crepi kunnen aanbrengen in oktober of november. We stellen ons flexibel op in de planning en gaan meteen aan de slag op de dagen dat de weersomstandigheden oké zijn. Zo voorkomen we dat u lang moet wachten op de realisatie van uw project. Natuurlijk kunnen we het weer helaas niet zelf beïnvloeden. ;-)

Wil je gevelpleister aanbrengen in het najaar? Fassado staat paraat!

Wil je gevelpleister aanbrengen? De specialisten van Fassado helpen je maar al te graag om je woning met crepi te bekleden. Plan je de werken in het najaar? Dan zorgen we ervoor dat de werken correct uitgevoerd worden zodat je lang van de crepi gevel zal kunnen genieten. Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan