Hoe steenstrips kunnen worden gebruikt om een oude muur te renoveren

Hoe steenstrips kunnen worden gebruikt om een oude muur te renoveren
Geschreven op 16 augustus

Wil je de gevel van je woning renoveren, maar niet dat je geliefde thuis er helemaal anders gaat uitzien? Dan zijn steenstrips misschien wel wat je zoekt. Die dunne bakstenen nemen amper plaats in, zijn daardoor goed te combineren met gevelisolatie en zien er precies uit zoals echte bakstenen. Steenstrips kunnen er zowel oud als nieuw en landelijk als modern uitzien. Ook oude muren kan je uitstekend met steenstrips renoveren.

→ Gevelrenovatie nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

Plaatsen van steenstrips

Waarom kiezen voor steenstrips?

Steenstrips zijn dunne bakstenen van niet meer dan 2,5 centimeter dik. Ze worden steeds vaker gebruikt bij gevelrenovaties en daar zijn verschillende redenen voor.

  • Bij het renoveren van een oude gevel heb je heel wat keuzes als het om gevelbekleding gaat. Vaak kiest men voor crepi. Die sierpleister neemt namelijk weinig plaats in, ziet er strak uit en past zowel bij landelijke als moderne woningen. Bovendien gaat crepi aanbrengen behoorlijk snel en is het budgetvriendelijk. Voor wie het oorspronkelijke aspect van zijn woning wil behouden, is crepi echter geen goed idee. De bakstenen worden volledig weggewerkt en zijn niet meer zichtbaar.
  •  Wie zijn gevel renoveert en een laagje isolatie wil aanbrengen, moet rekening houden met de ruimte die de nieuwe gevel zal innemen. Je muren mogen namelijk niet te dik worden, daar heb je een vergunning voor nodig en dikke muren vragen om het verplaatsen van ramen en deuren. Dat is duur en niet praktisch. Om die reden denken veel mensen dat een nieuwe bakstenen gevel niet tot de mogelijkheden behoort; die zou te veel plaats innemen.
  • Daar komen steenstrips in de kijker. Het zijn dunne bakstenen die er net als echte bakstenen uitzien. Steenstrips plaats je makkelijk bovenop een oude gevel of op een gewapende isolatielaag. Zo behoud je een bakstenen woning, maar blijf je niet zitten met een afgeleefde gevel. Steenstrips zijn in alle vormen, maten en stijlen beschikbaar.

Een oude muur renoveren met steenstrips, kan het?

Steenstrips kunnen enkel op een gevel in goede staat worden aangebracht die niet al te veel oneffenheden vertonen. Heeft je oude muur barsten, scheuren en eigenlijk herstelwerken nodig, dan zullen we dat waarschijnlijk eerst doen. Zo kampt je nieuwe gevel met steenstrips niet meer met die problemen.

Combineer je de steenstrips met gevelisolatie, dan zijn herstellingswerken eveneens aan te raden. Daarnaast is het een goed idee om de gevel grondig te laten reinigen vooraleer je met renovatiewerken begint. Je vermijdt zo problemen tijdens en na de werken.

Plaatsen van steenstrips

Crepi met steenmotief: het alternatief voor steenstrips

Je merkt het al: een bestaande gevel renoveren met steenstrips heeft wel wat technische struikelblokken. Daarnaast hebben steenstrips ook hun prijskaartje omdat het best een arbeidsintensieve klus is. Het is dus vooraf niet te garanderen dat jouw gevelrenovatie ook met steenstrips lukt. Daarvoor moeten we eerst ter plaatse langskomen om je gevel te bekijken.

Een alternatief wanneer steenstrips niet haalbaar zijn, is onze crepi met steenmotief. Dit is een uniek product waarbij we crepi of gevelpleister aanbrengen op de gevel en vervolgens een baksteenmotief erin gaan “drukken”. Het resultaat lijkt net op een echte geschilderde bakstenen gevel.

Deze methode is doorgaans beter geschikt om over bestaande gevels aan te brengen. Bovendien is het ook sneller te plaatsen. We bezorgen je graag meer info over deze gevelafwerking indien gewenst.

Fassado renoveert ook oude muren

Wil je de oude gevel van je woning in een nieuw jasje steken? Fassado helpt je met veel plezier om jouw gevel te renoveren, welk type woning je ook hebt. We komen graag bij je langs om alle mogelijkheden voor te leggen en een offerte op te maken. Onze vakmannen hebben bakken ervaring en zijn rasechte experts. Je oude muren zijn in goede handen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Contacteer ons meteen voor een vrijblijvend advies en gratis offerte.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan