Gevel renoveren met crepi? Informatie en prijzen

Gevel renoveren met crepi? Informatie en prijzen
Geschreven op 21 januari

Is het tijd voor een gevelrenovatie? Overweegt u dan eens, of het allicht geen leuk idee is om uw gevel helemaal te veranderen. Dit kan met crepi. Crepi is om meerdere redenen een fantastische manier om uw gevel te renoveren, mede omdat het zeer sterk is, goed beschadigingen dekt en ook damp-open is. Hierdoor kan de gevel goed en snel uitdrogen na een flinke regenbui.

Daarnaast kunt u met crepi honderden verschillende kleuren kiezen om uw gevel mee te beschilderen. Misschien wilde u uw huis altijd wat vrolijker maken? Dan is een nieuw kleurtje een gemakkelijke optie. In dit artikel leggen wij meer uit over crepi, welke soorten en er zijn en de voordelen van gevelisolatie in combinatie met crepi.

Welke soort crepi kiest u? En wilt u ook isolatie?

Crepi is grofweg in twee varianten te onderscheiden: minerale sierpleister en kunstharspleister. Welke variant u beter vindt, hangt af van de resultaten die u met crepi wilt bereiken.

Daarnaast kunt u er ook nog voor kiezen om crepi te combineren met het plaatsen van gevelisolatie. Dit verbetert niet alleen het klimaat in huis, maar zorgt er tevens voor dat uw energierekening zomaar honderden euro’s omlaag zal gaan per jaar.

→Crepi laten zetten op uw gevel?Contacteer ons voor een gratis offerte

Minerale crepi

Minerale sierpleister is een geheel natuurlijk product, dat wordt gemaakt met kalk, zand en cement. Deze crepi kan zeer dik worden aangebracht, waardoor het perfect is voor het egaliseren van oneffenheden en zelfs bedekken van beschadigingen. Ook zal de dikke laag niet snel afslijten. Minerale sierpleister is wel iets gevoeliger voor de aangroei van algen en mossen.

Kunstharscrepi

Kunstharspleister wordt van kunsthars gemaakt en is daardoor een stuk sterker en meer krasvast. Ook is de aangroei van planten en algen niet meer mogelijk en kan vocht minder snel binnendringen. Kunstharspleister wordt wel in een veel dunnere laag aangebracht, waardoor deze methode minder goed is voor zeer oneffen of beschadigde gevels. Die zullen eerst moeten worden gerepareerd.

Crepi in combinatie met gevelisolatie

Wanneer u besluit crepi aan te brengen, dan kunt u ook opteren voor een isolatielaag tussen de crepi en de gevel. Dit is een uitzonderlijk goede beslissing voor uw EPC-waarde, die zal direct omhoog springen.

Daarnaast plukt u er ook de vruchten van, want een beter geïsoleerd huis betekent lagere stookkosten. Ook blijft het beter warm in de winter en lekker koel in de zomer. In veruit de meeste gevallen zijn isolatieplaten het beste geschikt vanwege de geringe dikte. Uiteraard kunnen wij bij u op locatie precies vaststellen, welke isolatiematerialen ideaal zijn.

Wat zijn de prijzen voor gevelrenovatie met crepi?

Wanneer u uw gevel besluit te laten renoveren met crepi, dan dient u rekening te houden met prijzen tussen 40 en 80 euro per vierkante meter voor crepi. Crepi in combinatie met isolatie is ongeveer 80 tot 110 euro per vierkante meter.

Veel hangt ook af van de staat van uw gevel en in hoeverre er ook herstel- en reparatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Fassado kan uw gevel keurig renoveren, in iedere gewenste kleur en met elk denkbaar materiaal. Contacteer ons gerust eens om naar ons dienstenaanbod te informeren.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs