Crepi voor commerciële gebouwen: de voordelen en toepassingen

Crepi voor commerciële gebouwen: de voordelen en toepassingen
Geschreven op 10 mei

Crepi is een eenvoudige manier om commerciële gebouwen een nieuwe look aan te meten. Dankzij crepi ziet je bedrijf er verzorgd, professioneel en hedendaags uit. Die frisse gevel zet meteen de toon en geeft de juiste indruk aan klanten. Daarnaast heeft crepi ook tal van voordelen in vergelijking met andere soorten gevelbekleding. We zetten ze hieronder op een rijtje.

→Crepi laten zetten op uw gevel?Contacteer ons voor een gratis offerte

Het belang van een verzorgde gevel voor een commercieel gebouw

Je bedrijf kan op verschillende manieren een goed imago uitstralen. De diensten of producten die je bedrijf levert zijn natuurlijk het belangrijkst, maar er is meer dan dat alleen. Het oog wil namelijk ook wat.

Een verzorgde showroom, een mooie kantoorgebouw of een verzorgde etalage zijn ook belangrijk. De gevel van jouw commerciële gebouw ziet er met andere woorden maar beter goed uit. Voor veel klanten is het commerciële gebouw de eerste glimp die ze zullen opvangen van jouw bedrijf. En iedereen weet hoe belangrijk de eerste indruk is.

Het belang van een verzorgd commercieel gebouw om klanten te ontvangen valt niet te onderschatten. Ziet je kantoorpand er afgeleefd uit? Of kan de gevel van de bakkerij wel een renovatiebeurt gebruiken? Dan is crepi een uitstekende optie. Crepi of gevelpleister is een makkelijke en relatief eenvoudige manier om je commercieel gebouw letterlijk een nieuw jasje aan te meten.

De voordelen van crepi voor commerciële gebouwen

Crepi ziet er niet alleen goed uit, het heeft ook verschillende extra voordelen.

  • Een oude gevel bedekken met een laag crepi zorgt ervoor dat het commerciële gebouw opnieuw tegen de weersomstandigheden beschermd is.

  • Een grote troef van crepi is dat het bijzonder waterafstotend is. Regenwater zal niet langer in contact komen met de oude gevel, die mogelijk scheuren en barstjes vertoont, waardoor je doorslaand vocht voorkomt.

  • Dankzij de waterafstotende kwaliteit van crepi zal je commerciële gebouw ook geen groenaanslag vertonen. Mossen en algen hebben namelijk een vochtige gevel nodig om te kunnen groeien.

  •  Verder heeft crepi een isolerende waarde. Crepi is niet meer dan enkele millimeters dik, maar zal toch de energiefactuur een beetje verlagen. En ook het EPC van je commerciële gebouw verbetert dus dankzij crepi

  • Tot slot is crepi een soort gevelbekleding die snel geplaatst kan worden. Een gevelrenovatie van je kantoor- of bedrijfspand hoeft met andere woorden niet lang te duren en dat betekent dat de hinder voor klanten beperkt is.

  • Het feit dat crepi een van de meer budgetvriendelijke gevelbekledingen voor commerciële gebouwen is, helpt natuurlijk ook.

Crepi voor commerciële gebouwen bestaat in verschillende soorten

De ene soort crepi is de andere niet. Eerst en vooral moeten we een onderscheid maken tussen minerale crepi, een mengsel van kalk, zand en cement, en synthetische crepi, waarbij het bindmiddel kunsthars is. Die eerste soort kan in dikke lagen op oneffen gevels worden aangebracht, de synthetische variant is extra waterafstotend en is beter bestand tegen barsten.

Maar verder kan je ook de kleur en de korreldikte van crepi kiezen. Crepi bestaat in honderden kleuren. Er is met andere woorden veel meer mogelijk dan de typische witte crepi. Wil je een bijna volledig egale gevel? Of mogen de typische korrels van crepi best wel zichtbaar zijn? Je bepaalt het allemaal zelf.

Wat komt er kijken bij crepi voor een commercieel pand?

Crepi op een commercieel gebouw zal weinig werken met zich meebrengen. Crepi is snel en eenvoudig geplaatst. Maar toch moet je met een aantal zaken rekening houden.

We kunnen enkel crepi op je commercieel pand plaatsen wanneer de oude gevel grondig schoongemaakt werd. Algen, mossen en vuil moeten verwijderd worden. Doe je dat niet, dan zal de crepi zich niet aan de bakstenen kunnen hechten. De gevel reinigen doen we bij Fassado op een professionele manier. Zo voorkomen we schade aan een eventueel fragiele gevel én zijn we er zeker van dat al het vuil effectief verwijderd werd. De crepi gaat dan jarenlang mee.

Combineer crepi met gevelisolatie

Ben je van plan om je commercieel gebouw in een nieuw jasje te steken? Dan raden we je aan om meteen ook gevelisolatie te overwegen. Er ontsnapt flink wat gestookte warmte via de gevel. Dat kan je voorkomen door de gevel langs buiten met isolatiepanelen te bekleden en daarna crepi aan te brengen. Je investeert zo in de duurzaamheid van je commercieel gebouw. Dat is niet alleen goed voor de energiefactuur (je verdient die gevelisolatie zo terug), maar ook om je gebouw een groen imago te geven. Een win-winsituatie dus.

Fassado is expert in crepi voor commerciële gebouwen

Crepi aanbrengen op de gevel van een commercieel gebouw is een uitstekend idee. Bij Fassado staan we klaar om je commerciële gebouw van een laagje crepi te voorzien. We komen graag langs om de mogelijkheden voor crepi op jouw commercieel pand met je te bespreken. Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak. 

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan