Crepi op je tuinmuur én je woning? Kan dat?

Crepi op je tuinmuur én je woning? Kan dat?
Geschreven op 5 januari

Is je gevel van je woning toe aan een opknapbeurt, maar wil je ook graag je tuinmuur erbij nemen op deze wat op te frissen? Sierpleister zoals crepi kan je aanbrengen op elke soort muur en is dus ideaal om zowel jouw buitenmuren als jouw tuin- of terrasmuren mee te bepleisteren. Wat zijn de mogelijkheden en hoe ga je te werk?

→ Crepi of gevelbepleistering nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

 

Crepibepleistering: hoe werkt het?

Crepi is een soort pleisterwerk die verkrijgbaar is in enorm veel verschillende kleuren en vormen: ja zal er dus zonder twijfel je woning mee opfleuren met de stijl die jij verkiest.

Crepi is een soort laagje dat overheen de bakstenen van jouw gevel wordt aangebracht en van nature als zorgt voor een extra beschermlaagje. Metsel- en voegwerk is zelf enorm poreus en kan dus op termijn vocht doorlaten. Met een laagje crepi wordt dat vocht afgeblokt!

Een laagje crepi beschermt je gevel namelijk tegen binnentredend vocht en water, waardoor je minder kans hebt op vochtproblemen in de toekomst. Bovendien is crepibepleistering nog eens damp-open van aard en zullen je buitenmuren dus sneller drogen na een hevige regenval.

Crepi op je tuinmuur?

Crepi is een erg praktische bepleistering die je op eender welke muur kan aanbrengen. Wil je niet alleen je gevel bepleisteren met crepi, maar wil je er direct ook andere muren zoals je tuinmuur bij betrekken? Geen probleem, dat kan! Als je je gevel laat opknappen, kan je er direct dus je tuinmuren bijnemen. Handig!

Klimplanten met crepi, kan dat?

Een frisse laagje op je tuinmuren, yes please! Maar betekent dit dan ook dat je geen klimop of andere plant meer kan laten groeien op je buitenmuren? Neen, absoluut niet! Het is nog steeds mogelijk om een mooi stukje groen te laten groeien wanneer de crepi is aangelegd.

Crepi: de mogelijkheden

Je kan kiezen tussen twee verschillende crepivarianten: minerale pleister of kunstharspleister. Meer over deze twee crepi mogelijkheden lees je in ons artikel over soorten buitenpleister.

Crepi combineren met isolatie

Wil je niet alleen je buitenmuren een frisse look geven, maar deze ook nog eens extra laten isoleren? Dat is mogelijk! Crepi bepleistering kan je makkelijk combineren met gevelisolatie en wordt aangebracht in verschillende lagen: de wapeningslaag, de voorstrijklaag, de afwerklaag en de verflaag.

Er wordt eerst een wapening als grondlaag aangebracht over het hele oppervlak. Daarna komt er een tussenlaag bij te pas die ervoor zorgt dat de absorptie, de kleur en de homogeniteit reguleert wordt. Vervolgens beginnen we aan de afwerklaag die de nodige bescherming biedt en zorgt voor het esthetisch uitzicht (dit kan dus jouw crepibepleistering worden). Eindigen doen we met een (optioneel) extra laagje verf, die de bepleistering zou moeten bescherming tegen veroudering en vervuiling.

Crepi op je gevel en tuinmuur? Contacteer Fassado

Is je gevel klaar voor wat opfrissing en wil je graag de mogelijkheden van crepi bespreken met een expert? De specialisten overlopen met plezier alle opties met jou en maken een plan van aanpak op. Contacteer ons nu vrijblijvend en wij helpen je verder met al je vragen!

Wil je graag zo snel mogelijk aan de slag? Dat kan! Maak vandaag nog een afspraak en wij komen zo snel mogelijk bij je langs.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan