Crepi binnen plaatsen? Inspiratie en advies

Crepi binnen plaatsen? Inspiratie en advies
Geschreven op 9 november

Wanneer u binnenmuren laat stuken, dan worden hier in de meeste gevallen materialen voor gebruikt die speciaal geschikt zijn voor gebruik binnenshuis. Maar wist u dat u ook uw binnenmuren kunt bezetten met crepi?

Crepi is in essentie gemaakt voor gevels, maar ook ruimten intern kunnen baat hebben bij een afwerking met crepi. In dit artikel bieden wij meer informatie over het binnen plaatsen van crepi en in welke gevallen dit een slimme zet is.

Wat is crepi precies en hoe wordt het toegepast?

Crepi is in principe een materiaal om gevels mee af te werken. Crepi wordt onderverdeeld in twee soorten, namelijk minerale crepi en kunstharscrepi. Beide soorten crepi hebben bepaalde eigenschappen, zo kan minerale crepi bijvoorbeeld dik worden aangebracht wanneer een wand veel oneffenheden vertoont.

Kunstharspleister daarentegen is weer erg krasvast en vuilbestendig. Laat u derhalve goed informeren over de ideale crepi in uw situatie, alvorens u een bepaalde keuze maakt. Fassado helpt u hier uiteraard graag mee.

Bestaan er verschillen tussen crepi voor binnen en voor buiten?

Crepi wordt op gevels aangebracht vanwege de waterwerende eigenschappen en het feit, dat het een relatief sterk materiaal betreft in vergelijking met andere soorten pleister. Ook is het kleurvast, goed te combineren met diverse isolatiematerialen en crepi is beschikbaar in veel kleuren en afwerkingen.

Daarentegen zijn deze eigenschappen niet per definitie noodzakelijk voor alle soorten binnenmuren. Normale pleister is wat goedkoper, dus als u geen specifieke behoefte hebt aan crepi kunt u de klus ook voor minder geld klaren.

Wanneer is crepi binnenshuis een goed idee?

In sommige gevallen is crepi een beter idee dan regulier stucwerk. Denk bijvoorbeeld aan ruimten binnenshuis die gevoelig zijn voor vocht, zoals de badkamer, keuken en eventuele kelderruimte.

Ook kan crepi uitstekend helpen bij doorslaand vocht, alleen raden wij in dat geval aan de crepi op uw gevel aan te brengen zodat het gehele vochtprobleem ook direct verholpen is. In elk geval is crepi een uitstekende keuze in elke ruimte waar vocht voor kan komen, of waar vuil binnen kan treden.

crepi interieur

→Crepi laten zetten in uw interieur?Contacteer ons voor een gratis offerte

Crepi in combinatie met isolatie

U kunt via de buitenzijde crepi met isolatie aanbrengen, maar natuurlijk kan dit binnenshuis ook. Indien u ervoor kiest om uw wanden binnenshuis te (laten) isoleren, dan zijn er vele methoden voorhanden.

Isolatieplaten zijn in dat geval meestal het dunst, waardoor u minder last zult hebben van ruimteverlies. In combinatie met crepi kunt u zodoende flink besparen op uw jaarlijkse stookkosten, terwijl dit met normaal stucwerk moeilijker goed te bedekken is.

Fassado denkt graag met u mee om de beste oplossing te vinden

Wilt u bekijken of crepi voor uw binnenmuren een goed idee is? Of bent u voornemens in de nabije toekomst uw binnenmuren te renoveren of te isoleren? Dan staat Fassado altijd voor u klaar met persoonlijk advies en veel alternatieven.

Naast gevels kunt u bij ons ook terecht voor diverse pleisterwerken binnenshuis. Denk bijvoorbeeld aan het stuken van wanden, maar ook ornamenten plafonds en het aanbrengen van crepi. Contacteer ons eens en informeer gerust naar alle mogelijkheden.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs