Combinatie van crepi en baksteen voor je gevel? Kan dat?

Combinatie van crepi en baksteen voor je gevel? Kan dat?
Geschreven op 8 juli

Heeft de gevel van je woning betere tijden gekend? Is de tijd voor renovatie aangebroken? Dan kan je ervoor kiezen om je gevel te bepleisteren met crepi. Wil je slechts een deel van de gevel bepleisteren en de rest van de woning gewoon in baksteen laten? Ook dat kan! Meer zelfs, er zijn nog veel meer mogelijkheden. We zetten hieronder alle opties op een rijtje en geven je alvast wat inspiratie.

→Crepi laten zetten op uw gevel?Contacteer ons voor een gratis offerte

Combineer crepi met gewone bakstenen

Wil je je woning een frisse, nieuwe look geven? Dan is crepi je beste vriend. Crepi of gevelbepleistering is een populaire manier om oude gevels te renoveren. Je bedekt de oude bakstenen gevel dan met synthetische of minerale sierpleister, meestal in het wit. De woning krijgt een facelift en is bovendien helemaal waterafstotend. Je kan makkelijk oneffenheden wegwerken en je voorkomt ook de groei van mossen en algen.

Je kan de hele woning voorzien van een laagje crepi of slechts enkele muren bekleden met pleister. Vooral bij woningen in landelijke stijl is die combinatie erg populair. Het is een effectieve manier om je woning in een nieuw jasje te steken zonder grote werken te hoeven uitvoeren. Crepi kan op vrijwel elke gevel worden aangebracht.

Tip: combineer gevelbepleistering met gevelisolatie

Crepi wordt vaak gebruikt wanneer je de buitengevels van je woning wil isoleren. Een goed idee: want gevelisolatie kan je honderden euro’s besparen op je energiefactuur. Het is de meest efficiënte manier om je woning snel energiezuiniger te maken. De bakstenen worden bedekt met een laag isolatie, die op zijn beurt terug afgedekt kan worden met crepi.

Gevelisolatie maakt je woning niet alleen energiezuiniger. Ook de waarde van je huis zal stijgen omdat de EPC-score gevoelig zal verbeteren. Bovendien vormt die isolatielaag een extra bescherming tegen vocht. Een win-winsituatie dus. Je zal de investering snel terugverdiend hebben.

Of ga voor de combo crepi en steenstrips

Wil je liever de bakstenen look van je huis behouden, dan kan je de eventuele isolatielaag ook verstoppen met steenstrips. Dat zijn erg dunne bakstenen die tegen de gevelisolatie geplaatst worden. Ze beschermen je gevel tegen alle weersinvloeden, nemen amper ruimte in beslag en kunnen erg snel geplaatst worden. Je gevel blijft er dankzij de steenstrips helemaal authentiek uitzien. Ze bestaan in alle vormen, kleuren en maten en je vindt dus gegarandeerd steenstrips die bij de stijl van je huis passen.

En natuurlijk kan je steenstrips en crepi combineren. Zo creëer je een frisse look. Bekleed de voorgevel bijvoorbeeld met steenstrips, maar kies crepi voor de garage. De mogelijkheden zijn eindeloos. We helpen je graag verder met ons professioneel advies.

Crepi kan je ook een baksteenmotiefje geven

Die crepi of gevelbepleistering hoeft niet effen en wit te zijn. Crepi kan namelijk op verschillende manieren afgewerkt worden. Er zijn heel wat motieven en structuren mogelijk. Nadat de gevel bepleisterd is, kunnen voegen in de pleister gekerfd worden. Zo creëer je een erg authentieke bakstenen look. Je kiest dan natuurlijk zelf in welk verband die valse bakstenen gekerfd worden, hoe groot ze zijn en hoe breed of dun de voegen moeten zijn.

Het resultaat kan ook geschilderd worden. Een witte muur met een zwarte rand onderaan? Of een dieprode gevel? De keuze is aan jou. Vraag onze vakmannen om raad.

Wil je crepi en baksteen combineren op je gevel? Contacteer de experten van Fassado!

Wil je graag de buitengevel van je woning een nieuwe look geven? En zou je graag baksteen en crepi combineren? Onze specialisten van Fassado helpen je maar al te graag om je idee uit te werken. We komen met veel plezier langs om de mogelijkheden voor crepi op jouw gevel op een rijtje te zetten. Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan