Buitenmuur bezetten: technieken en prijzen

Buitenmuur bezetten: technieken en prijzen
Geschreven op 14 mei

Wilt u uw woning een geheel andere uitstraling geven en tegelijkertijd uw buitengevel opknappen? Dan is het interessant om na te denken over de manier waarop u dit wilt uitvoeren. Indien u een bakstenen gevel heeft dan kunt u deze natuurlijk renoveren en repareren, maar wist u dat u ook de keuze heeft uit een veelvoud aan bezettingsmethoden voor gevels? Uw gevel stuken noemt men ook wel bepleisteren en dit gebeurt met behulp van meerdere soorten crepi.

In dit artikel lichten wij het bezetten van uw buitenmuur toe, inclusief de bijbehorende richtprijzen waar u van uit kunt gaan.

Wat zijn de kosten voor het bezetten van uw buitenmuren?

Veel mensen willen graag direct een exacte prijs weten voor het bezetten van een gevel. Dit is echter niet gemakkelijk in enkele minuten te doen, aangezien de offerte afhankelijk is van enkele factoren. Denk aan de oppervlakte van uw gevel, uw wensen aangaande de bepleistering en natuurlijk ook de huidige staat van uw gevel. Indien u de nodige reparaties moet verrichten, dan zal dit uiteraard duurder uitpakken. Wij lichten alles hieronder voor u toe.

Uw buitenmuur bezetten met crepi

Veruit de meest gekozen methode voor het bezetten van uw buitenmuur betreft het plaatsen van crepi. Crepi, oftewel gevelbepleistering, wordt de laatste tijd ook zeer veel toegepast op gevels van nieuwbouwwoningen. Crepi is een ontzettend veelzijdig materiaal dat op alle denkbare ondergronden kan worden aangebracht. Bovendien kunt u kiezen uit honderden kleuren en vele bijzondere afwerkingsmethoden.

Wanneer u crepi laat aanbrengen, dan worden er eerst meerdere cementlagen aangebracht op uw gevel nadat deze eventueel is gerepareerd en hersteld. Deze lagen voorzien in een solide barrière tegen vocht en natte weersomstandigheden. Daarna wordt de laatste laag aangebracht: de crepi. Indien u voor crepi kiest, dan kunt u kiezen uit twee hoofdsoorten voor sierpleister: kunstharspleister en minerale crepi.

Kunstharspleister: eigenschappen en informatie

Kunstharspleister is crepi, die wordt vervaardigd uit siliconen en kunsthars. Deze variant wordt veel gebruikt bij nieuwbouwwoningen, omdat kunsthars crepi erg goed bestand is tegen krassen, vocht, vuil en algen en mos. Kunstharspleister is bovendien erg dun aan te brengen, waardoor er nagenoeg geen sprake is van ruimteverlies. Dit betekent echter dat kunstharspleister iets minder goed te gebruiken is bij oneffen of beschadigde gevels: daarvoor is minerale crepi veelal een betere optie.

Minerale crepi: eigenschappen en informatie

Minerale crepi wordt vervaardigd uit natuurlijke materialen, waardoor dit een goede oplossing is indien u graag milieubewust te werk gaat. Minerale crepi is dikker aan te brengen dan kunsthars crepi, dit leidt ertoe dat dit een ideale afwerkingslaag is voor alle soorten gevels. Minerale crepi is voorts damp-open: dit houdt in, dat de crepi zeer snel uitdroogt na een fikse regenbui. Minerale crepi geeft een prachtig authentiek effect.

Hoeveel kost het bezetten van uw buitenmuren?

Wanneer u uw gevel wilt laten bezetten met crepi, dan kunt u uitgaan van een richtprijs van € 60 tot € 200 voor beide soorten crepi. Natuurlijk komen hier vaak nog extra werkzaamheden bij kijken, zoals reparaties, het aanbrengen van een waterdichte laag en eventueel aanbrengen van structuur. Indien u graag een persoonlijke offerte op maat ontvangt, dan kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met Fassado.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs