Betonlook crepi voor je gevel

Betonlook crepi voor je gevel
Geschreven op 19 april

Is je gevel aan vernieuwing toe en wil je hem graag nog eens een nieuwe, frisse uitstraling geven? Of wil je een moderne, strakke look voor je nieuwbouw? De betonlook crepi gevelbekleding kan hier perfect voor dienen! Maar uit welke toepassingen kan je kiezen, is het een betaalbare methode en moet je hiervoor een professional voor inschakelen? Ontdek het allemaal in dit artikel.

Crepi betonlook: waarom kiezen voor deze bekleding?

Crepi gevelbekleding is een soort sierpleister en is beschikbaar in veel verschillende soorten crepi kleuren en structuren. Een populaire keuze is de moderne kunstharspleister met betonlook crepi die wel erg hard lijkt op écht beton. Een goede keuze met héél veel voordelen:

1. Tal van uitvoeringsmogelijkheden

Zelfs bij de betonlook blijft de keuze heel breed wat betreft de structuur en de afwerking van de sierpleister. Normaal gezien zal er dus wel een combinatie bij zitten die helemaal jouw ding is!

2. Pleister in combinatie met gevelisolatie

Wil je je gevel ook isoleren? Geen probleem! De sierpleister is perfect combineerbaar met het plaatsen van isolatie van buiten uit: je brengt eerst de isolatie aan en werkt af met de sierpleister. Simpel! Als je je gevel langs buiten isoleert, verlies je bovendien geen plaats in de woning zelf.

3. Minder kans op scheurtjes

De betonlook crepi is een zeer elastische kunstharspleister waardoor scheurtjes haast bijna niet meer in je gevel kunnen voorkomen. Dankzij de elasticiteit van de pleister heb je minder risico op scheurtjes en barsten. Bij minerale crepi kan dit sneller voorkomen.

Op zoek naar crepi voor je gevel? Bel ons op 0493/29.00.47

4. Betonlook crepi is waterafstotend en dampopen

Dankzij de betonlook sierpleister is je gevel direct beschermd tegen vocht en kan het vocht dat in de muur zit dankzij zijn dampopen karakter toch nog ontsnappen. Vochtproblemen zijn zo goed als verleden tijd!

5. Propere gevel

De betonlook pleister is beter bestand tegen vuil, algen of mosvorming en al dus langer proper blijven dan bijvoorbeeld minerale crepi.

6. Geschikt voor bijna elke soort ondergrond

De betonlook sierpleister is toepasbaar op veel verschillende ondergronden zoals beton, kunststof maar ook baksteen en hout.

Crepi betonlook: uitvoering

Zoals hierboven al vermeld, bestaan er veel verschillende toepassingen voor je gevel. Je kan namelijk de kleur, de structuur en afwerking van de betonlook op je gevel volledig zelf bepalen.

Betonlook crepi: Wat kost dat?

De prijs van je betonlook sierpleister hangt erg af van de afwerking die je verkiest, of je het in combinatie met isolatie aanbrengt en de oppervlakte van je gevel. Logischerwijs zullen kosten dalen naarmate de grootte van de gevel.

Wil je ook gevelisolatie aanbrengen samen met de crepi? Reken dan op een gemiddelde prijs van ongeveer 100 tot 200 euro per vierkante meter. Doe je het zonder isolatie? Dan liggen de prijzen iets lager tussen de 50 à 90 euro per vierkante meter.

Betonlook zelf plaatsen of laten plaatsen?

Twijfel je nog om zelf aan de slag te gaan of een professional te raadplegen? Als je een mooie en kwalitatieve afwerking wilt, is het aangeraden om een professional te raadplegen. De experts zoals bij Fassado hebben de nodige vakkennis, ervaring en expertise om jouw gevel met veel precisie mooi te kunnen afwerken.

Zij hebben de nodige kennis en ervaring om precies te weten welke toepassingen werken bij welke soort ondergronden en werken alleen maar met hoogwaardige materialen die jarenlang zullen meegaan. Bovendien geniet je van een verlaagd btw-tarief als je woning ouder is dan 10 jaar (6 % ipv 21 %).

Helemaal fan van de crepi betonlook, maar heb je nog enkele vragen of wens je een offerte? Contacteer de experts van Fassado voor vrijblijvend of maak nu een afspraak! Wij helpen je met plezier verder om je droomgevel werkelijkheid te laten worden.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs