Afwerking gevel na isolatie? Wat zijn de beste materialen?

Afwerking gevel na isolatie? Wat zijn de beste materialen?
Geschreven op 12 maart

De gevel van je woning isoleren is één ding, maar de gevelisolatie mooi en zorgvuldig afwerken is des te belangrijk. Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal zal je dus uit de verschillende soorten afwerkingen moeten kiezen. Er zijn namelijk erg veel methodes om je gevel af te werken na de isolatiewerken. Maar welke methode is het beste voor jouw gevel? Hieronder een overzicht van de verschillende methodes.

Bepleister je gevel met crepi

Een methode waarvoor veel mensen kiezen is bepleistering, ofwel crepi. Crepi wordt in verschillende lagen op een gevelisolatiemateriaal aangebracht. Meestal zijn dit er drie: de voorbereidende laag, de onderlaag en de afwerkingslaag.

Waarom bepleistering zo populair is? Er is gewoon énorm veel keuze. Er zijn veel verschillende structuren en crepi kleuren beschikbaar in sierpleister waardoor deze methode dus zo in trek is.

Op zoek naar de juiste stielman voor gevelisolatie en crepi?
Contacteer ons voor een gratis offerte
 
 

Krabbebepleistering

Deze soort bepleistering heeft een korrelige textuur en lijkt wel een een grove sierpleister. Na een laag van krabbebepleistering, oftewel mineraal pleister wordt er na het drogen nog eens een toplaag aangebracht die de gevel egaal maakt.

Siliconenpleister

Deze elastische pleister vergt veel minder onderhoud dan de krabpleister en heeft een zekere krasvastheid.

Glaspleister

Zoals de naam het al verklapt, werken ze bij dit pleister met glas. Het wordt gemaakt van een meerkleurig kunstharssierpleister en is beschikbaar in verschillende korreldiktes en kleuren. De grootste voordelen bij dit soort pleister? het kan ten opzichte van de andere veel beter tegen een stootje: weersbestendig, slagregendicht, stoot- en krasvrij en bovendien ook dampdoorlatend.

In het kort samengevat: Crepi is een ideale afwerkingsmethode omdat er een brede waaier aan mogelijkheden bestaat, het is relatief snel geplaatst ten opzichte van andere soorten afwerkingsmaterialen én is in het algemeen ook goedkoper. Een uitstekende keuze dus.

Werk af met steenstrips

Ben je fan van een mooie baksteengevel? Dan zijn steenstrips de ideale afwerking voor jouw isolatie. Het zijn dunne strips tussen de 22 en 24 mm dik die uit baksteen gezaagd worden. Daarna kunnen ze zonder probleem aan het isolatiemateriaal gelijmd worden. Het resultaat is haast niet te onderscheiden met een echte bakstenen muur.

Interesse in een gevelafwerking met steenstrips?
Contacteer ons vrijblijvend
 

Welke afwerking past het beste bij jouw woning?

Wil je graag je woning isoleren, maar weet je niet zo goed welke afwerking daarvoor het beste is? Fassado helpt je graag met het uitkiezen en het opstellen van een isolatieplan voor je gevel. Wij geven je met alle plezier vrijblijvend advies. Contacteer ons of maak een afspraak.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs