Welke isolatie gebruiken voor crepi?

Welke isolatie gebruiken voor crepi?
Geschreven op 15 januari

Je woning volledig isoleren? Dat kan je doen met isolatie in combinatie met crepi. Het is snel geplaatst, het is licht materiaal en het laat je gevel er weer zo goed als nieuw uitzien. Daarbovenop geef je meer waarde aan je huis, wat gunstig is als je het op een dag wilt verkopen.

Waarom isoleren met crepi?

In de eerste plaats krijg je twee vliegen in één klap: je huis wordt geïsoleerd én je gevel krijgt terug een nieuwe uitstraling. Daarbij wordt crepi en de isolatie aan de buitenkant van de gevel aangebracht: dat betekent geen vervelende werken binnenshuis, geen verlies van ruimte en geen extra kosten voor de eventuele interieurafwerking.

Daarnaast bescherm je je onderliggende constructie tegelijkertijd ook tegen vocht en vriesweer. Ten laatste is het ook een investering die je op lange termijn helemaal terugverdiend. Je energiefactuur zal namelijk een hele duik nemen én de waarde van je huis zal flink stijgen.

Hoe dik is de isolatielaag met crepi?

Dat bepaal je in principe zelf. De gemiddelden schommelen in de realiteit tussen 6 en 12 centimeter. Crepi wordt vaak aangebracht in combinatie met het isolatiemateriaal EPS (geëxpandeerd polystreen) of Neopor-isolatie (geëxpandeerd polystreen met verbeterde isolatiewaarde).

Hoe wordt zo’n isolatielaag opgebouwd?

Je gevel isoleren gebeurt in verschillende lagen. Dit voorkomt scheurvorming en oneffenheden. Welke lagen worden er allemaal gelegd? Een overzicht.

  • De isolatielaag komt als eerste laag op je gevel. De dikte van de isolatie bepaal je zelf op voorhand, maar komt, zoals hierboven al vermeld, in het algemeen op een 6 à 12 centimeter. De laag langs de ramen en deuren kiest men doorgaans voor een dunnere laag of om de dagkanten deels af te slijpen.
  • De tweede laag bestaat uit een voorstrijkproduct dat op je gevel wordt aangebracht. Dit wordt gedaan zodra de eerste laag volledig opgedroogd is. Dankzij deze laag zal de afwerkingslaag zich veel beter hechten aan de gevel.
  • De laatste laag is de crepi die gebruikt wordt als sierpleister. Deze pleister bestaat in meer dan 400 verschillende kleuren. Keuze genoeg dus! Je kan zelfs de dikte van de korrels zelf bepalen, wat in prijs bijna geen verschil maakt.

→Crepi laten zetten in uw interieur?Contacteer ons voor een gratis offerte

Hoeveel mag zo’n isolatielaag kosten?

Allereerst hangen de kosten samen met de dikte van de isolatie. Hoe dikker het isolatiemateriaal, hoe meer je betaalt. Een dikkere isolatielaag houdt natuurlijk ook wel geluid tegen, wat alweer een extra pluspunt is.

Een afwerking met crepi exclusief isolatie komt neer op een prijs tussen 46 à 75 euro per vierkante meter. Als je beslist om ook te isoleren kan de prijs oplopen tussen 100 en 150 euro per vierkante meter. Het prijsverschil is groot, maar de investering heb je in no-time weer terugverdiend.

Hoe onderhoud je crepi?

Je gevel gaat er na enkele jaren weer minder fris uitzien. Hier voldoet het om met een hogedrukreiniger de gevel weer schoon te maken. Wil je dat je gevel toch iets minder snel echt vuil wordt? Dan kan je een onzichtbare grondeerlaag aanbrengen. Je gevel is dan 100 % waterafstotend en zal dus minder vuil aantrekken.

Heeft crepi je overtuigd en wil je graag de opties bespreken voor jouw gevel? Je kan met al je vragen vrijblijvend terecht bij de experten van Fassado. Contacteer ons of maak een afspraak.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan