Wat kost muurisolatie?

Wat kost muurisolatie?
Geschreven op 11 januari

Muurisolatie is een erg rendabele investering die je kan doen om je energiefacturen binnen de perken te houden. Dankzij een goede isolatie bescherm je jouw woning tegen vocht en koude en zorg je ervoor dat de warmte bewaard blijft binnenshuis.

Vaarwel hogere energiekosten! Natuurlijk zal je wel eerst wel de investering moeten doen om de voordelen eruit te halen. Maar hoeveel kost het precies om muurisolatie te laten installeren? Alvast minder dan je zou denken!

→ Uw gevel laten isoleren?Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Gevelisolatie door fassado Project gevelisolatie

Kostprijs muurisolatie: factoren

Er zijn een heel aantal factoren die de prijs van je gevelisolatie zullen beïnvloeden. Dat gaat van zaken als de nood voor bepaalde stellingen of ander materieel dat voor iedere gevel verschillend is, alsook voor de gewenste gevelafwerking met bijvoorbeeld crepi of steenstrips. Hieronder spitsen we ons vooral toe op de isolatiewerken zelf en de factoren die daarin het meeste doorwegen. 

  • De totale oppervlakte van jouw buitenmuren bepaalt al voor een groot deel de uiteindelijke kosten van de isolatie. Logischerwijs: hoe meer muuroppervlakte, hoe hoger de kosten.
  • De keuze van isolatiemateriaal beïnvloedt ook de totaalkost van de muurisolatie. Je betaalt namelijk meestal per vierkante meter. Hoe duurder het materiaal is per vierkante meter, hoe meer je zal moeten neertellen om je muren te isoleren.
  • Daarnaast zal de dikte van het isolatiemateriaal ook meetellen. Hoe dikker, hoe beter de isolatie zal werken. Maar dikker isolatiemateriaal is over het algemeen ook een pak duurder.
  • De lambda-waarde zal de prijs van je totale muurisolatie ook bepalen. De lambda waarde is de waarde wat betreft thermisch isolerend vermogen dat wordt gegeven aan verschillende soorten isolatiemateriaal. Hoe lager deze waarde, hoe beter en duurder het isolatiemateriaal.

Muurisolatie: zelf plaatsen of laten doen?

Ga je zelf aan de slag of laat je liever een aannemer het werk doen? Doe-het-zelven mag misschien wel een pak goedkoper zijn, je kan echter sneller fouten maken of het verkeerde materiaal uitkiezen wat je uiteindelijk ook wel wat geld kan kosten. Een aannemer heeft jarenlange ervaring en kennis en weet van aanpakken. Wat is voor jou de juiste optie?

Zelf plaatsen: geen aannemerskosten

Je hebt bij het zelf te plaatsen één voordeel: je vermijdt de installatiekosten van de isolatie. Natuurlijk zal je het in plaats van geld, enorm veel tijd en moeite kosten. Je moet zelf allemaal gaan uitzoeken hoe de vork in de steel zit: van de keuze van het isolatiemateriaal tot de plaatstechnieken. Bovendien zal je hierbij geen recht hebben op premies van de overheid en geen garanties krijgen op het resultaat omdat je het werk niet laat doen door een erkend aannemer.

Aannemer inhuren: geen zorgen aan je hoofd

Het grote voordeel als je het door specialist laat doen? Jij kan lekker lui in je zetel zitten terwijl ze jouw muurisolatie installeren. Je kan er gerust van zijn dat je isolatie professioneel en correct wordt geplaatst en jij kan je tijd ergens anders in steken. Handig! Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan. Gelukkig bestaan er premies die je kan aanvragen bij de overheid en de kosten al aanzienlijk kunnen verminderen.

Muurisolatie nodig? Fassado komt bij je langs!

Wil je graag met een specialist de mogelijkheden bespreken? Onze experts van Fassado staan voor je klaar en beantwoorden graag al je vragen! Samen bekijken we welk isolatiemateriaal geschikt is voor jouw woning en welke installatiemethodes we gaan gebruiken. Maak je isolatieplannen vandaag nog en contacteer ons!

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan