Wat is de levensduur van een crepi gevel?

Wat is de levensduur van een crepi gevel?
Geschreven op 15 april

Een crepi gevel is de ideale manier om je woning een nieuwe look te geven. Ook heel wat nieuwbouwwoningen worden afgewerkt met een mooie laag crepi. Een witte crepi gevel ziet er uitstekend uit, maar wat is de levensduur van een crepi gevel?

Crepi gaat gelukkig heel lang mee. We vertellen je wat de levensduur van crepi bepaalt en geven je tips om de levensduur van crepi te rekken.

→Crepi laten zetten op uw gevel?Contacteer ons voor een gratis offerte

Wat bepaalt de levensduur van crepi?

De soort crepi

Sommigen menen dat crepi gevels niet lang mee gaan. Ze zijn meestal helder wit en zouden snel verkleuren. Dat is gelukkig niet het geval. Er bestaan wel verschillende soorten crepi die het beste op andere soorten gevels gebruikt worden. Wanneer je de juiste crepi gebruikt op de juiste soort gevel, gaat je crepi erg lang mee.

Een minerale crepi wordt gebruikt bij renovaties van oudere woningen. Een minerale crepi kan je namelijk erg dik aanbrengen en zo dus ook oneffen oppervlaktes wegwerken. Bovendien kan de gevel nog ‘ademen’ en dat voorkomt ook vochtproblemen in oude gevels.

Anderzijds bestaat er ook kunstharspleister of synthetische crepi. Dat soort crepi is erg sterk, krasvast, wordt in een dunne laag aangebracht en beschermt je woning goed tegen vocht. Ook algen en mossen, die je crepi kunnen verkleuren, hechten zich moeilijk aan synthetische crepi.

De plaats van je woning

Een woning is gevoelig aan weersomstandigheden en dat geldt ook voor een crepi gevel. Een woning in België krijgt te maken met veel regen, vorst en ook warme periodes. Dat eist zijn tol op je woning en ook op je crepi gevel. Toch is ook bij ons de levensduur van een crepi gevel erg lang.

Wat wel een invloed kan hebben, is de directe omgeving van je woning. Woon je tussen de bomen, dan zullen bladeren en mossen de crepi gevel sneller verkleuren. Ook in de stad is er uiteraard meer vervuiling dan in een rustig dorp of in een wijk. Gelukkig kan je daar ook zelf iets aan doen.

Tip: onderhoud je crepi gevel goed

De levensduur van je crepi gevel heb je ook deels zelf in de hand. Een goed onderhouden crepi gevel gaat namelijk extra lang mee. En je crepi gevel onderhouden, dat kan je gemakkelijk zelf!

Bevindt je woning zich in een nat en bosrijk gebied? Dan is het belangrijk om je gevel af en toe te af te spuiten met water. Je zal merken dat bladeren en ander vuil makkelijk van de gevel verdwijnen. Zo ziet je gevel er snel terug uit als nieuw.

Wat is de levensduur van crepi dan?

Hoe lang crepi meegaat, hangt dus af van welke crepi je gebruikt, waar je woning zich bevindt en hoe goed je de crepi gevel onderhoudt.

Hoe lang gaat crepi mee? Lang! Wanneer je de juiste crepi gebruikt op de juiste gevel en af en toe een hogedrukreiniger inschakelt, zal je crepi gevel er heel lang uitstekend blijven uitzien. Ook na de garantieperiode van 10 jaar kan je dan nog vele jaren van een mooie crepi gevel genieten. Hoe beter je de crepi onderhoudt, hoe langer de gevel er als nieuw uitziet.

Waarom kiezen voor een crepi gevel?

Een crepi gevel heeft heel wat voordelen. Eerst en vooral gaat een crepi gevel heel lang mee. De juiste crepi op de juiste muur en een regelmatig onderhoud staan garant voor een mooi en duurzaam resultaat.

Daarnaast is crepi ook budgetvriendelijk. Ben je van plan om een nieuwbouwwoning een laag crepi te geven? Dan kan je besparen op de gevelsteen. Ook voor het renoveren van een woning is crepi een aanrader. Je kan je hele woning in een nieuw jasje steken door een laag crepi op de gevel aan te brengen. Wist je dat je ook een isolatielaag onder de crepi kan laten aanbrengen? Zo ziet de woning er niet alleen als nieuw uit, maar zal de energiefactuur ook veel lager zijn.

Wil je je gevel bekleden met Crepi? Fassado helpt je!

Wil je een crepi gevel? Dan zit je goed bij Fassado. De specialisten van Fassado geven je graag advies en staan voor je klaar om al je vragen omtrent crepi te beantwoorden. Wil je weten wat crepi voor jouw woning kan betekenen? We bespreken samen de verschillende mogelijkheden en maken een plan van aanpak op. Contacteer ons vrijblijvend.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan