Voorgevel renoveren: wat zijn de mogelijkheden?

Voorgevel renoveren: wat zijn de mogelijkheden?
Geschreven op 7 februari

Iedereen wil het: een verzorgde voorgevel. Want je voorgevel, da’s hét visitekaartje van je woning en hetgeen wat elke bezoeker het eerste ziet als ze bij je langskomen. Maar helaas blijven je buitenmuren er niet voor altijd gloednieuw uitzien en beginnen ze na een tijd vuil te worden en te verouderen. Gelukkig is het perfect mogelijk om je gevel op te frissen zonder zeer ingrijpende werken te moeten laten doen. Je gevel renoveren: wij geven je een lijstje van de mogelijkheden.

Kleine werken voorgevel

Is je gevel enkel vuil of heeft die kleine gebreken zoals scheurtjes? Dan kan je zonder al te veel moeite je voorgevel weer die frisse uitstraling geven zoals op het begin zonder al te grote werken te moeten ondernemen.

→ Crepi of gevelbepleistering nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

Reinigen van de voorgevel

Eerst en vooral kan je jouw voorgevel bijvoorbeeld reinigen. Voor je een bepaalde gevelafwerking kiest, is het aangeraden om je gevel eerst een grondige reinigingsbeurt te geven en onzuiverheden te laten verwijderen.

Daarnaast zal je rekening moeten houden met het materiaal van jouw woning en de soorten gevelmaterialen die passend zijn. Sommige afwerkingen hechten namelijk minder goed of zelfs niet op bepaalde ondergronden zoals baksteen, beton of pleister.

In sommige gevallen is het ook voldoende om je gevel grondig te laten reinigen en te beschermen tegen vocht. Een gevel wordt gereinigd door middel van bijvoorbeeld zand-, nevel- en vochtstralen of stroom- en chemische reiniging.

Herstellen van voegwerk

De kwaliteit van je voegwerk is essentieel voor de uitstraling van je voorgevel. Wanneer je voegen beschadigd of verouderd zijn, kan je voorgevel er direct een pak minder goed uitzien. Bovendien kan het ook vochtproblemen veroorzaken doordat het water naar binnen kan sijpelen via de kapotte voegen.

Grote werken voorgevel

Heb je een groter budget en denk je eraan om je gevel een flinke opknapbeurt te geven? Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden om je voorgevel een gloednieuwe look te geven.

Crepi op je gevel

Crepi is een gevelbekleding op basis van gevelpleister die over de oorspronkelijke bakstenen (of gevelisolatie) heen gaat. Het is uitstekend om de muur te beschermen tegen vocht en je kan het ook vlot combineren met isolatie. 

→ Crepi of gevelbepleistering nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

Steenstrips op de gevel

Steenstrips zien er op het eerste zicht uit als bakstenen, maar in werkelijkheid gaat het om smalle stukken steen die bijvoorbeeld op gevelisolatie gelijmd worden. Hierdoor zal dit de uitstraling van een echte bakstenen muur geven.

→ Steenstrips laten plaatsen? Contacteer ons voor een gratis offerte

Gevelisolatie combineren met nieuwe bekleding

Gevelisolatie is vandaag meer dan het overwegen waard wanneer je aan een gevelrenovatieproject begint. Het is goed voor de energiescore van je woning, je moet minder verwarmen en globaal wordt je woning dus wat meer waard.

Gevels met crepi of steenstrips zijn uitstekend te combineren met isolatie.

Uw voorgevel renoveren? Fassado tot uw dienst

Wil je graag meer informatie over de renovatie van jouw gevel? Onze specialisten staan voor jou klaar en beantwoorden met plezier al je vragen. Samen overlopen we de verschillende opties en de details wat betreft prijs, werking en specifieke eigenschappen. Contacteer ons vandaag nog en wij geven je graag vrijblijvend advies!

Afspraak maken? Onze experts komen bij jou langs en bekijken direct ter plaatste wat mogelijk is. Weet je al goed wat je wil? Zoveel te beter! Dan maken we direct samen een plan van aanpak op met offerte, indien gewenst. Maak nu een afspraak.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan