Veel gemaakte fouten bij crepi zetten

Veel gemaakte fouten bij crepi zetten
Geschreven op 9 juli

Kan jouw gevel wel een opknapbeurt gebruiken? Crepi is de ideale manier om je buitenmuren op te frissen en tegelijkertijd je woning opnieuw een beschermlaagje te geven. Je krijgt dus niet alleen een mooie, verzorgde gevel maar je woning wordt eveneens beschermd tegen invloeden van buitenaf. Kan je gevel wel zo’n fris, nieuw laagje gebruiken? Let er dan op dat deze fouten niet gemaakt worden.

→ Crepi of gevelbepleistering?Contacteer ons voor een gratis offerte

Gevelbepleistering Crepi

Crepi: dit is hoe het niet moet

Een crepi bekleding is niet in één twee drie aangebracht: het vergt veel geduld en precisie. Vaak zien we een aantal fouten terugkomen bij mensen die dit zelf proberen of er met onvoldoende kennis aan beginnen:

  • Onvoldoende horizontale of verticale oversteek wat betreft de dakrandprofielen
  • Het vergeten van een duikrandprofiel boven de sokkel: hierdoor kan aflopend water teruglopen naar de sokkel terwijl het daar net zo snel mogelijk moet afvloeien.
  • Het niet goed kitten van de dakrandprofielen, wat kan leiden tot waterinfiltratie of allerhande vochtproblemen.
  • Weinig of geen rekening houden met de detailtekeningen van de leverancier, bijvoorbeeld bij de hoogte van de plint.

Slecht aangebrachte crepi: gevolgen

Crepi een een erg specifieke klus die voor vervelende problemen kan zorgen indien dit niet goed wordt geplaatst. De bekleding kan bijvoorbeeld na een tijd scheuren, er kan zich water onder de crepi nestelen of in het ergste geval kan de crepi van de muren vallen, waardoor je helemaal opnieuw kan beginnen. Wordt het isolatiemateriaal slecht aangebracht? Dan kunnen er koudebruggen ontstaan waardoor de isolatiewaarde van je woning naar omlaag gaat.

Wanneer je er zelf mee aan de slag gaat, kan je helaas ook niet terugvallen op een garantieregeling bij eventuele schade en zal je ook dus zelf voor de kosten moeten opdraaien in geval van schade. We raden bij een crepi bekleding dus sterk aan om een specialist om raad te vragen of het volledig door een expert te laten aanbrengen. Bij Fassado kunt u sowieso rekenen op 10 jaar garantie op uitgevoerde werken.

Crepi: voor- en nadelen

Crepi is ideaal om je gevel op een redelijk goedkope manier op te frissen en het is geschikt voor elk type woning. Bovendien kan is het verkrijgbaar in zowat elke kleur en kan je indien gewenst er een korrel aan toevoegen: je kan het dus aanpassen aan je eigen, unieke woonstijl. Bovendien is het perfect combineerbaar met het plaatsen van gevelisolatie waardoor je gevel voor een lange tijd beschermd is tegen hevige weersomstandigheden.

De nadelen? De kleur van je crepibekleding kan na een tijdje vervagen en het laten aanbrengen door een specialist heeft natuurlijk ook een prijskaartje. Als je je crepigevel wilt reinigen, kan dit ook enkel op een professionele manier.

Op zoek naar gevelbepleistering? Bel ons op 0800 61 160

Gevelbepleistering en isolatie Project gevelbepleistering

Crepibekleding: Fassado doet het voor jou

Fan van crepi, en op zoek naar een aannemer die alles volgens de regels van de kunst uitvoert? De experts van Fassado weten precies wat ze doen en zorgen dat jouw gevel er weer als nieuw uitziet zonder de vervelende gevolgen. Wil je graag de mogelijkheden bespreken met een specialist? Contacteer Fassado voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan