Steenstrips en isolatie: voordelen en methodes

Steenstrips en isolatie: voordelen en methodes
Geschreven op 9 juli

Je gevel een nieuwe look geven en tegelijkertijd ook isoleren? Gevelisolatie en steenstrips zijn een zeer vaak gebruikte combinatie die je gevel niet alleen weer zo goed als nieuw maakt, maar hem ook terug beschermd tegen de koude en hevige weersomstandigheden. Je gevel laten renoveren en isoleren in één keer: hoe gaat dat in z’n werk?

1. Steenstrips in combinatie met isolatie: de voordelen

1.1. Je behoudt het karakter van je woning

Steenstrips worden vervaardigd van echte bakstenen en verzaagd zodat ze nauwelijks te onderscheiden zijn van je oorspronkelijke bakstenen gevel.

1.2. Steenstrips zijn niet duurder dan bakstenen

Hét grote voordeel bij steenstrips? Ze worden verzaagd, maar de prijs ligt op zich in lijn met de aankoop van bakstenen. Bij het aanbrengen van steenstrips is er echter geen extra fundering nodig terwijl dat bij bakstenen wel het geval is. Dat maakt het dus iets goedkoper op het einde van de rit.

Op zoek naar de juiste stielman voor het plaatsen van steenstrips?
Bel ons gratis op 0800/61.160


Plaatsen van steenstrips

1.3. Geen verlies van binnenruimte

Omdat je gevel langs buiten wordt gerenoveerd en geïsoleerd, verlies je geen waardevolle ruimte in je woning. Ook de omkadering van de ramen kan afgewerkt worden met steenstrips, zelfs wanneer de ruiten al geplaatst zijn.

1.4. Verdere voordelen

En de voordelen stoppen daar niet! Steenstrips zijn erg makkelijk en snel te plaatsen en de keuze in materiaal, textuur en vorm is eindeloos. Bovendien zijn de steenstrips erg duurzaam van aard en hebben ze amper onderhoud nodig.

2. Renoveren en isoleren: methodes

Er bestaan verschillende manieren om steenstrips te plaatsen op een reeds bestaande gevel. Een expert kan bepalen welke methode het beste bij jouw woning past: dit zal afhangen van verschillende factoren zoals de constructie van je woning, het beschikbare budget en de persoonlijke voorkeuren.

2.1. Steenstrips rechtstreeks plaatsen op gevel

Is er geen spouwmuur aanwezig? Dan is dit de handigste én snelste manier om je gevel te isoleren. De isolatie wordt hiermee rechtstreeks via vijzen op de buitengevel geplaatst. Wil je koudebruggen kost wat kost vermijden? Dan kan je ook kiezen om rondom de ramen de dagkanten af te laten slijpen en te laten afwerken met isolatieplaten.

2.2. Steenstrips rechtstreeks op gevel met spouwmuur

Beschikt jouw woning wél over zo’n luchtspouw? Dan is het aangeraden om de de spouwmuur eerst volledig dicht te maken vooraleer de isolatie en de steenstrips aan worden gebracht. Hoe? Door alle scheurtjes, gaatjes en kiertjes goed af te dichten en te vullen met spouwisolatie. Resultaat: je woning is nóg beter geïsoleerd.

Steenstrips vakman

2.3. Eerst buitengevel verwijderen, dan isolatie en steenstrips

Het buitenspouwblad volledig verwijderen alvorens te beginnen aan de isolatie en renovatie is een zeer drastische methode, maar wel de meest effectieve: door je nieuwe isolatie rechtstreeks op de binnenmuren te plaatsen zijn koudebruggen volledig uitgesloten en creëer je plaats om extra goed te isoleren.

3. Uw gevel laten vernieuwen? Vraag het aan Fassado

Denk je aan een nieuwe look voor je gevel of wil je graag dat deze er weer zo goed als nieuw uitziet? Fassado helpt je graag verder! Samen bekijken we de mogelijkheden en zoeken we de beste methode uit voor jouw woning in kwestie. Contacteer ons nu of maak een afspraak.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan