Oude buitenmuur renoveren? Ontdek de mogelijkheden van gevelpleister

Oude buitenmuur renoveren? Ontdek de mogelijkheden van gevelpleister
Geschreven op 14 december

Is je oude buitenmuur aan renoveren toe? Naarmate je buitenmuren verouderen, gaan ze er minder goed uitzien én ook minder goed isoleren of zelfs vocht doorlaten. Gevelpleisters kunnen perfect dienen om je gevel een nieuwe, frisse look te geven én tegelijkertijd terug te beschermen tegen omstandigheden van buitenaf. Maar welke mogelijkheden zijn er bij gevelpleister? Een overzicht.

→Uw gevel onder handen laten nemen?Contacteer ons voor een gratis offerte

Look behouden van de oude gevel

Wil je graag renoveren, maar vrees je dat je oude gevel er opeens anders gaan uitzien? Geen zorgen, er bestaan vandaag de dag verschillende technieken om je buitenmuren te renoveren en isoleren terwijl het origineel uitzicht van je gevel behouden blijft.

Heb je bakstenen en wil je graag dat die nog altijd zichtbaar zijn? Dan ga je best voor een bekleding zoals steenstrips of kies je een crepi die beschikt over een baksteenmotief en dus de originele bakstenen nabootst.

Crepi met steenmotief

Bij het renoveren en isoleren van je gevel met crepi in steenmotief wordt de baksteen dus bij wijze van spreken geïmiteerd via crepi pleister. Er worden als het ware voegen gekerfd in de pleister en vervolgens afgewerkt met crepi siliconenpleister.

Ofwel wordt het steenmotief letterlijk gedrukt op de verse pleister en erna afgewerkt met een crepi coating. Dit wordt vaak gecombineerd met gevelisolatie.

Steenstrips in combinatie met isolatie

Bij deze soort renovatie zal er bovenop de isolatie een laagje steenstrips worden geplaatst. Bij deze techniek blijven de strips mooi op hun plaats, wat je een hoop tijd bespaart. Een andere techniek om steenstrips te plaatsen is via een ondersteunende rib op de gevelisolatie.

Nieuw look gevel met pleister

Wil je graag eens iets anders doen met je gevel? Dat kan ook met sierpleister! Geef je buitenmuren een landelijke uitstraling of ga voor een moderne look: het is volledig aan jou! De look van je gevel zal afhangen van de soort bepleistering die je kiest en de korrelgrootte. Welke soorten zijn er?

Crepi sierpleister

Hierbij heb je keuze tussen twee soorten: synthetische of minerale pleister. Crepi bestaat in veel soorten kleuren en korrelgroottes. De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos. Minerale pleister is enorm goed bestand tegen vocht en beschermt je gevel dus erg goed tegen vochtproblemen, mossen en algen.

Synthetische pleister daarentegen is beter bestand tegen hevige weersomstandigheden en bij deze heb je minder kans op scheurtjes.

Kaleien

Je kan ook je muur beschilderen met kalkpleister. De kalk vult alle oneffenheden en scheurtjes en zorgt ervoor dat je gevel weer gloednieuw en egaal uitziet. Kaleien bestaan enkel uit wit, maar je kan nog een laagje met een andere kleur aanbrengen indien gewenst.

Fassado helpt je renoveren

Heeft je gevel nood aan een renovatie? Praat met één van onze experten over je renovatieplanningen en deel je vragen en twijfels. Samen bespreken we de mogelijkheden voor je gevel en stellen we een plan van aanpak op indien gewenst. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak direct een afspraak met één van onze specialisten.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan