Om de hoeveel jaar dient u uw gevel te reinigen?

Om de hoeveel jaar dient u uw gevel te reinigen?
Geschreven op 21 januari

Elke gevel vormt de eerste barricade tegen allerlei heftige weersinvloeden, zodat het interieur van uw woning goed blijft beschermd. Het spreekt dus voor zich, dat het zeer belangrijk is om uw gevel periodiek te onderhouden. Anders riskeert u dat u te maken kunt krijgen met vochtproblemen en een verzwakte gevel.

Eén van de beste methoden om uw gevel te onderhouden en ook te inspecteren op beschadigingen, is gevelreiniging. Hierbij wordt het oppervlak van uw gevel vakkundig gereinigd met een methode die perfect bij de materialen van uw gevel past. Daarna is uw gevel weer blinkend schoon. Wij vertellen u in dit artikel iets meer over gevelreiniging en om de hoeveel jaar dit dient te gebeuren.

Manieren om uw gevel te reinigen

Ongeveer elke 5 jaar dient een gevel gereinigd te worden, in gebieden met veel wind en vuil of zand is dit iets vaker: elke 3 jaar. Vroeger ging men met lange borstels en warm water in de weer, tegenwoordig bestaan er vele moderne technieken en methoden om uw gevel goed schoon te maken. De best passende methode is onder meer afhankelijk van de staat van uw gevel en de materialen waarmee deze vervaardigd is. Hierbij maken wij een onderscheid in harde materialen en meer poreuze materialen.

→ Gevelreiniging nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

Harde gevelbekleding en passende reinigingstechnieken

Gevels worden tegenwoordig steeds vaker gemaakt van hardere materialen. Versterkt metselwerk bijvoorbeeld, of beton. Zulke oppervlakken alsmede veel reguliere bakstenen gevels kunnen worden gereinigd met een hogedrukspuit of middels zandstralen. Met zandstralen wordt zelfs het meest hardnekkige vuil moeiteloos weggespoten en weer schoongemaakt.

Zandstralen is echter enkel geschikt voor zeer harde materialen, omdat het fijnere materialen kan beschadigen. Reinigen onder hoge druk is een zeer populaire methode van gevelreiniging, die voor iets meer materialen geschikt is. Ook deze methode kan gevels weer brandschoon krijgen, ook algen en mossen worden goed verwijderd.

Poreuze gevelbekleding en passende reinigingstechnieken

Heeft u een gevel die iets fragieler is, zoals van sierpleister of natuursteen? Dan is het handiger om voor een zachtere methode te gaan, die de kwaliteit van uw gevelbekleding intact houdt.

Nevelstralen en stoomreinigen zijn twee goede methoden om zulke gevels weer nieuw leven in te blazen. Stoomreinigen gebeurt met waterdamp die op hete temperaturen kan worden gebracht, waardoor al het vuil en planten losgeweekt worden.

Nevelstralen is eigenlijk een minder harde manier van schoonmaken met water. In plaats van een hogedrukspuit wordt het water met het schoonmaakmiddel zachtjes op de gevel gespoten, waardoor vuil kan worden weggehaald. Nevelstralen is perfect voor zelfs de meest kwetsbare gevels en zal materialen niet aantasten.

Het nut van gevelimpregnatie

Wanneer u uw gevel gaat reinigen, kan het geen kwaad om de gevel ook meteen te impregneren. Hierbij wordt een speciale doorzichtige laag op de gevel gespoten, die de gevel beter weerbaar maakt tegen natte weersomstandigheden en waterinfiltratie.

Ook is hydrofuge zeer damp-open, waardoor uw gevel snel uitdroogt wanneer het regent. Dit verlengt de levensduur van uw gevel aanzienlijk, maar houdt uw pas gereinigde gevel ook langer mooi.

Fassado maakt tijdig uw gevel schoon

Indien u uw huis graag opknapt zonder al te ingrijpende maatregelen, dan is gevelreiniging een goede manier om dit te bereiken. Ook indien uw gevel weer een schoonmaakbeurt nodig heeft, staan wij voor u klaar.

Fassado beschikt over jarenlange ervaring en expertise voor het reinigen, onderhouden, repareren en opknappen van gevels. Bij ons is uw woning in veilige handen en kunt u verzekerd zijn van een goed eindresultaat.

Benieuwd naar onze prijzen? Contacteer ons eens voor een vrijblijvende offerte op maat.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs