Kostprijs steenstrips vs. crepi: handige tips en informatie

Kostprijs steenstrips vs. crepi: handige tips en informatie
Geschreven op 12 februari

Bent u op zoek naar een goede methode om uw gevel nieuw leven in te blazen? Dan zijn er veel soorten gevelbekleding beschikbaar, die allemaal een bijzonder en uniek effect hebben. Twee zeer populaire methoden momenteel zijn steenstrips en crepi. Wanneer u uw gevel met één van deze twee materialen bekleedt, dan kunt u bijna eindeloos variëren met structuren, kleuren en materialen.

Omdat zowel steenstrips als crepi erg in trek zijn, kan het voor sommigen lastig zijn om te kiezen tussen beide soorten gevelbekleding. Daarom hebben wij in dit artikel voor u een handige opsomming gemaakt van de eigenschappen van deze gevelbekleding, de voordelen van beide methoden en welke methode in uw geval het beste geschikt is.

Optie 1: Steenstrips op uw gevel

Steenstrips ziet u de afgelopen jaren erg veel terug in het straatbeeld. Het grappige is echter dat u waarschijnlijk niet eens heeft opgemerkt dat het steenstrips zijn; deze specifieke gevelbekleding is namelijk niet van echt metselwerk te onderscheiden. Daarentegen is het wel veel gemakkelijker te plaatsen, want het wordt in feite bovenop uw gevel geplakt.

De voordelen van steenstrips

• Steenstrips zijn heel dun, waardoor u geen rekening hoeft te houden met ruimteverlies
• U kunt ook heel gemakkelijk isolatie onder steenstrips aanbrengen: een dubbele winst
• Steenstrips kunnen perfect op maat worden gezaagd en zijn daardoor geschikt voor alle gevels, zelfs de meest oneffen of ongelijkmatige variant
• U kunt steenstrips in zeer veel uitvoeringen en materialen krijgen, zoals baksteen en natuursteen maar ook kunststof
• Uw gevel lijkt precies authentiek, zonder dat u de totale buitengevel dient te verwijderen en opnieuw te plaatsen

Steenstrips zijn bijzonder flexibel te plaatsen, zodat er altijd een materiaal is dat precies bij het beeld van uw nieuwe gewenste gevel past. Ook voor steden zijn steenstrips trouwens een geweldig alternatief, want juist in drukke stedelijke gebieden kunt u nogal eens problemen met de gemeente krijgen als u uw gevel te dik maakt. Met steenstrips hoeft u zich daar geen zorgen over te maken vanwege de geringe dikte ervan. Een nadeel van steenstrips: het kost meer per vierkante meter dan crepi op de gevel laten zetten. 

Kostprijs steenstrips

Wil jij graag je gevel laten bekleden met steenstrips? Denk dan aan een richtprijs van ongeveer 250 euro per vierkante meter.

→ Crepi of steenstrips op uw gevel?Contacteer ons voor een offerte

Optie 2: Crepi op uw gevel

Wilt u liever een wat meer strak of egaal resultaat? Dan is crepi de perfecte oplossing. Crepi wordt ook wel sierpleister genoemd en kan ook op zo goed als alle gevels worden aangebracht. Crepi bestaat in grofweg twee varianten: minerale crepi en kunsthars crepi. Minerale crepi is vaak beter voor beschadigde gevels of zeer oneffen gevels omdat u er een zeer dikke laag van aan kunt brengen. Daarentegen is kunsthars crepi weer uitzonderlijk sterk en krasvast: beide soorten crepi hebben daardoor specifieke voordelen.

De voordelen van crepi

Beide soorten crepi hebben met elkaar gemeen, dat de extra laag over uw gevel over sterk vochtwerende eigenschappen beschikt en uw huis zodoende beschermt tegen water en vocht. Zo blijft uw woning sterk en zullen materialen geen vochtschade ondervinden. Tevens is crepi erg damp-open, dit zorgt ervoor dat uw gevel na een fikse regenbui weer snel uitdroogt. Daarnaast is crepi:
• Uitstekend geschikt om te combineren met allerlei soorten isolatie
• Goed om gevels van een strak en modern uiterlijk te voorzien
• Beschikbaar in vrijwel alle kleuren
• Ook geschikt om met een speciale structuur of uniek effect op uw gevel aan te brengen
• Crepi is in vergelijking met andere soorten gevelbekleding ook nog eens relatief goedkoop

→ Crepi of steenstrips op uw gevel?Contacteer ons voor een offerte

Kostprijs crepi:

De kostprijs voor crepi op je gevel hangt af van enkele factoren (heb je extra isolatie nodig, hoe dik moet de pleisterlaag zijn, hoe moeilijk is het project,...) maar schatten we tussen de 40 en 80 euro per vierkante meter.

Spring snel naar: Welke soorten crepi zijn beschikbaar? - Hoe wordt crepi op uw gevel aangebracht? - Crepi reinigen - Voordelen van crepi? - Enkele misvattingen over crepi - Wat is de kostprijs van crepi?

Fassado beschikt over vele jaren ervaring met gevels, gevelonderhoud en gevelrenovaties. Indien u een nieuwe gevel overweegt of uw huidige gevel wilt renoveren, dan kunnen wij u altijd bijstaan met vakkundig advies en nadien natuurlijk een perfect uitgevoerde job. Bel ons gerust eens met uw vragen, of indien u een offerte op maat wenst te ontvangen.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs