Hoeveel kost een stukadoor?

Hoeveel kost een stukadoor?
Geschreven op 10 april

Wilt u uw woning renoveren, dan hoort hier over het algemeen ook nieuw stucwerk bij. Muren kunnen na verloop van tijd een beetje slijten, stukjes kunnen afbrokkelen op plekken waar u vaak langsloopt en stucwerk kan na verloop van tijd over het algemeen iets brozer worden. Het wordt aangeraden zeker eens in de vijf jaar uw binnenmuren opnieuw te laten stuken.

Wat doet een stukadoor?

Stuken is eigenlijk niets anders dan het egaliseren van muren. Dit gebeurt door pleisterwerk op de muren te smeren, dat vervolgens perfect egaal wordt gemaakt met diverse spatels. U kunt stucwerk als onderlaag aanbrengen om vervolgens uw muren te schilderen, maar natuurlijk kunt u ook uw muren behangen nadat de muren zijn gestukt. Doordat de ondergrond mooi egaal is, zal het behang ook veel beter hechten. U kunt stucwerk tot slot ook met allerlei soorten reliëf en structuur aanbrengen.

Kiest u voor regulier stucwerk of spuitwerk?

Stukwerk kan grofweg worden opgedeeld in een tweetal varianten: regulier stucwerk of gespoten stucwerk.

  • Gespoten stucwerk wordt met een speciale spuitmachine aangebracht en is in de regel veel goedkoper en sneller aan te brengen dan regulier stucwerk dat met de hand wordt aangebracht.
  • Regulier stucwerk kan echter wel op vrijwel elke ondergrond, omdat je het dikker kan aanbrengen. Gespoten stucwerk is vooral geschikt voor muren die al redelijk egaal zijn. Gewoon stucwerk kan dus bijvoorbeeld ook op muren van metselwerk.

Twijfelt u aan de beste methode voor uw muur? Dan kunt u het beste een specialist uw muren laten inspecteren, om de juiste manier te kiezen voor uw woning.

Hoe wordt de prijs voor stucwerk berekend?

Omdat er veel verschillende stukadoren beschikbaar zijn, loopt de manier waarop de prijzen worden berekend sterk uiteen. U kan prijzen ontvangen per vierkante meter, per manuren of per project. Zeker wanneer er meerdere medewerkers werkzaam zullen zijn, is het goed te letten op de manier waarop men de offerte opmaakt. Zo weet u goed waar u aan toe bent.

Per uur, klus of vierkante meter: de verschillen

In veruit de meeste gevallen wordt de prijs voor het stuken van uw muren per vierkante meter berekend. Voor moeilijker bereikbare plaatsen zoals het plafond kan de prijs hoger liggen dan voor gewone muren, omdat die binnenbepleistering meer arbeidsintensief is. Wanneer de firma prijzen per uur hanteert, let er dan op dat de uren inderdaad kloppen in combinatie met de hoeveelheid werk.

Wat kost een stukadoor gemiddeld?

Over het algemeen wordt een prijs tussen 15 en 20 euro per m² berekend voor het stuken van een wand. Gaat het om een plafond? dan kan dit iets meer bedragen, zoals 25 euro per m².

Eén en ander is natuurlijk ook afhankelijk van de staat waarin uw muren verkeren, de hoeveelheid vierkante meters en of u daarna nog extra werkzaamheden wenst zoals schilderwerk of behangen.

Indien u graag een offerte op maat wilt ontvangen, dan kan Fassado dit natuurlijk voor u in orde maken. Neem gewoon contact met ons op over uw exacte job en wij komen snel bij u terug met een heldere prijsopgave.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs