Gevelisolatie voor zakelijke gebouwen: voordelen en toepassingen

Gevelisolatie voor zakelijke gebouwen: voordelen en toepassingen
Geschreven op 9 oktober

Duurzaamheid en energie-efficiëntie worden steeds belangrijker, ook voor bedrijven. Daarom is gevelisolatie voor zakelijke gebouwen een essentiële overweging geworden. Een goed geïsoleerde gevel biedt je bedrijf niet alleen aanzienlijke energiebesparingen, maar verbetert ook het comfort voor werknemers, vermindert onderhoudskosten en draagt bij aan een beter milieu. In dit artikel gaan we dieper in op gevelisolatie voor zakelijke gebouwen.

→ Uw gevel laten isoleren?Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Gevelisolatie door fassado Project gevelisolatie

Gevelisolatie voor zakelijke gebouwen is een noodzaak

Bespaar kosten met gevelisolatie

Zakelijke gebouwen zijn vaak groter dan huizen en kampen met een intensief energieverbruik. Ze moeten het hele jaar door verwarmd of gekoeld worden om een aangename werkomgeving te behouden. Dat verhoogt echter het energieverbruik en de daaraan gerelateerde kosten aanzienlijk.

Een van de belangrijkste voordelen van gevelisolatie is dan ook de besparing op energierekeningen. Door de buitenste schil van het gebouw te isoleren, wordt warmteverlies in de winter verminderd en wordt de koeling in de zomer geoptimaliseerd. Het gevolg: aanzienlijke besparingen op verwarmings- en koelingskosten, wat altijd mooi meegenomen is.

Verhoog het werkcomfort in het zakelijk gebouw

Een goed geïsoleerde gevel helpt temperatuurschommelingen in het gebouw te verminderen, essentieel voor een comfortabelere werkomgeving. Dat kan de productiviteit van medewerkers verbeteren en het algemene welzijn bevorderen. Medewerkers voelen zich thuis en op hun gemak.

Een milieuvriendelijk bedrijf

Gevelisolatie is niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Minder energieverbruik betekent een lagere uitstoot van broeikasgassen en een kleinere ecologische voetafdruk van het gebouw. Dat past uitstekend in de groeiende trend van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hoe kan je de gevel van zakelijke gebouwen isoleren?

Er zijn verschillende manieren om de gevel van je bedrijf te isoleren. Wat de juiste keuze is, hangt af van factoren zoals het type gebouw, je isolatiedoelen en je budget.

 

Aanrader: buitengevelisolatie van zakelijke gebouwen

Buitengevelisolatie is de beste keuze. Hierbij wordt er isolatiemateriaal aan de buitenkant van het gebouw aangebracht, gevolgd door een afwerkingslaag. Dit type isolatie biedt niet alleen uitstekende thermische prestaties, maar kan je zakelijk gebouw ook een make-over geven. Bovendien zal buitengevelisolatie het risico op koudebruggen verminderen en de nieuwe gevelbekleding beschermt het gebouw tegen weersinvloeden. En natuurlijk staat een nieuwe gevel gewoon mooi.

De mogelijkheden voor de gevelafwerking zijn legio. Je kan kiezen voor bakstenen, maar ook voor de dunnere steenstrips, het populaire crepi of gevelpanelen van kunststof, metaal of hout. Keuze zat!

Let op: voor het aanbrengen van gevelisolatie is vaak een bouwvergunning nodig.

Voorzetwandisolatie

Voorzetwandisolatie houdt in dat isolatiemateriaal aan de binnenkant van de gevel wordt geplaatst, voor de bestaande muur. Dit is een geschikte optie als er beperkte ruimte is aan de buitenkant van het gebouw. Het is vooral handig bij renovatieprojecten waarbij het exterieur van het gebouw behouden moet blijven. Je moet namelijk flink wat ruimte inboeten langs de binnenkant.

Hoeveel kost gevelisolatie van zakelijke gebouwen?

De kosten van gevelisolatie voor zakelijke gebouwen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van het gebouw, het type isolatiemateriaal en de gekozen installatiemethode. Een ding is zeker: de investering verdient zichzelf over de jaren snel terug dankzij energiebesparingen. De terugverdientijd is afhankelijk van factoren zoals de energieprijzen en het isolatieniveau.

Wat kan je nog meer doen om het energieverbruik van zakelijke gebouwen terug te dringen?

Natuurlijk zijn er nog verschillende andere manieren waarop bedrijven hun zakelijke gebouwen energiezuiniger kunnen maken.

Upgraden naar energiezuinige verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen (HVAC) kan aanzienlijke besparingen opleveren. Moderne HVAC-systemen zijn ontworpen om efficiënter te werken en kunnen de rekeningen aanzienlijk verminderen. Het installeren van zonnepanelen op het dak van een zakelijk gebouw kan de energieafhankelijkheid van het net verminderen.

Of wat dacht je van groene daken en verticale tuinen? Die verbeteren niet alleen de isolatie, maar ook de luchtkwaliteit en de koelingseffecten van het gebouw. En ze geven je bedrijf een wauw-effect.

Premies voor gevelisolatie zakelijke gebouwen

Het is belangrijk om te vermelden dat er subsidies en financiële voordelen beschikbaar zijn voor zakelijke gebouweigenaren die gevelisolatie installeren. De belangrijkste is die van Fluvius. Je kan er een premie krijgen voor isolatie, dakisolatie, buitenmuurisolatie, zoldervloerisolatie en kelderisolatie, maar ook voor beglazing en andere energiebesparende maatregelen.

https://www.fluvius.be/nl/premies/premies-voor-bedrijven?app-refresh=1692437599173

Schakel een expert in voor het isoleren van je bedrijf

Het kiezen van de juiste isolatie en installatiemethode is cruciaal voor het behalen van de gewenste resultaten. Daarom is het sterk aanbevolen om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen. Experts kunnen niet alleen de juiste materialen en methoden aanbevelen, maar ook zorgen voor een nauwkeurige installatie die voldoet aan alle bouwvoorschriften. Zo weet je zeker dat de isolatie correct geplaatst zit en je niet met vochtproblemen te kampen krijgt.

Fassado isoleert de gevels van zakelijke gebouwen

Fassado helpt je met veel plezier om de gevel van jouw zakelijk gebouw te isoleren. We komen graag bij je langs om alle mogelijkheden voor te leggen en een offerte op te maken. Onze vakmannen hebben bakken ervaring en zijn rasechte experts. Je gevel is in goede handen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van gevelisolatie voor zakelijke gebouwen? Contacteer ons meteen voor een vrijblijvend advies en gratis offerte.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan