Gevel laten reinigen? Alles wat je moet weten rond gevelreiniging

Gevel laten reinigen? Alles wat je moet weten rond gevelreiniging
Geschreven op 29 juli

Uw gevel laten reinigen is een klus die u best niet overslaat. Gevels zijn namelijk niet onbreekbaar en hebben periodiek onderhoud hard nodig. Onder gevelreiniging wordt verstaan het structureel laten reinigen van diverse soorten vuil, aanslag en aangroei op een gevel om zowel de sterkte als de uitstraling van een gevel langdurig te waarborgen.

Waarom dient u uw gevel te reinigen?

Een gevel is redelijk weerbaar tegen vuil en weersinvloeden, maar niet onaantastbaar. Na jaren regen, wind, sneeuw en vuil kan een gevel er dof en oud uitzien. Ook is het zeer goed mogelijk dat bepaalde algen en mossen op de gevel zijn gaan groeien met de tijd, of bepaalde soorten schimmels. Al deze zaken kunnen er toe leiden dat de materialen van uw gevel in kwaliteit afnemen, waardoor in principe uw gehele woning in het gedrang komt. Het is dus zaak dat u uw gevel in een zo fris mogelijke staat houdt, ook om vochtproblemen te voorkomen.

U wil graag uw gevel laten reinigen? Bel ons  0493/29.00.47

Hoe een vervuilde gevel tot vochtproblemen kan leiden

Is een gevel sterk vervuild en allicht ook beschadigd, dan kan dit negatieve effecten hebben op uw wooncomfort en veiligheid binnenshuis. Doordat het vuil zich diep in het gesteente hecht ontstaan er talloze minuscule haarscheurtjes in de stenen. Wanneer u hier niets aan doet en het wordt winter, dan zal vocht in deze scheurtjes bevriezen en bevroren vocht zet uit. De fijne scheurtjes kunnen op die manier grotere barsten worden, waarlangs vocht en water ruim baan hebben om uw woning binnen te dringen. Laat u de gevel tijdig reinigen en ook zeker nalopen op beschadigingen, dan voorkomt u dit vervelende scenario.

Meerdere stappen tijdens het laten reinigen van een gevel

Het reinigen van uw gevel bestaat uit een aantal vaste stappen. Hoewel het aantrekkelijk lijkt om alleen uw gevel te reinigen en verder niks te doen, is het verstandig om ook altijd eventuele reparaties te laten uitvoeren en na al het werk de gevel te impregneren met een speciaal middel. Zo zorgt u ervoor dat de gevel altijd in optimale conditie is.

Wil u ook uw gevel laten reinigen en beschermen? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Stap 1: Gevelreiniging

Gevelreiniging kan met verschillende methoden worden uitgevoerd, afhankelijk van de materialen van uw gevel. Is de gevel sterk vervuild en gebouwd met relatief sterke materialen? Dan kan men de zogeheten harde gevelreiniging toepassen, u kunt kiezen uit chemische reiniging of zandstralen.

Is uw gevel van meer poreuze of natuurlijke materialen gemaakt? En is de hoeveelheid vuil niet te groot? Dan kunt u opteren voor één van de zachte methoden van gevelreiniging, speciaal geschikt voor meer sensitieve materialen. Dit bestaat uit stoomreinigen of nevelstralen, beide methoden kunnen op alle soorten gevels worden toegepast.

Stap 2: Gevelreparatie

Is uw gevel eenmaal schoon, dan zullen wij vervolgens de totale gevel nalopen op kleine beschadigingen en mankementen. Denk aan fijne scheurtjes en barstjes, kleine kieren tussen gevel en kozijnen, een dakgoot die niet geheel recht meer ligt en dergelijke zaken.

Stap 3: Gevelimpregnatie

Na het reinigen en herstellen van een gevel wordt deze ook meteen geïmpregneerd via hydrofuge. Zo wordt uw gevel perfect beschermd tegen alle soorten invloeden van buitenaf en droogt de gevel veel sneller uit. Fassado kan al deze werkzaamheden voor u oppakken. Neem vrijblijvend eens contact met ons op om alle mogelijkheden door te nemen.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan