Crepiwerken: informatie en prijs

Crepiwerken: informatie en prijs
Geschreven op 3 december

Is jouw gevel aan renovatie toe? Crepiwerken zijn de snelste en meest efficiënte manier om je gevel te laten bepleisteren en ze er weer zo goed als nieuw te laten uitzien. Het is ook het ideale moment om je gevel tegelijkertijd van buitenaf te laten isoleren. Een splinternieuwe gevel én besparen op energiekosten: dat zijn dubbel zo veel voordelen.

Wat zijn crepiwerken?

Crepi is een soort sierpleister voor op gevels dat voornamelijk gebruikt wordt bij zowel renovaties als nieuwbouwprojecten. Het bestaat uit cement en zand en dient als afwerkingsmateriaal voor zowel binnen als buiten.

Soorten gevelpleister

 • Kunstharspleister is geschikt voor egale oppervlaktes en maakt je gevel meer bestand tegen vocht, krassen, vervuiling en scheuren dankzij de elasticiteit van kunsthars.
 • Minerale pleister wordt vooral gebruikt bij ondergronden met scheurtjes of oneffenheden. Het pleister is dampopen en perfect anti-vocht.
 • Siloxaanpleisters worden toegepast wanneer de woning vaak wordt blootgesteld aan extreme weersomstandigheden.
 • Silicaat- en siliconenpleisters kunnen micro-scheurtjes laten verdwijnen en dient perfect als afwerkingslaag bij de isolatie van je gevel.

Crepiwerken in combinatie met isolatie

Gevelbepleistering wordt vaak toegepast in combinatie met gevelisolatie. Crepi kan namelijk als extra beschermlaag dienen tegen vocht.

Waarom toepassen op je woning?

 • Als je je gevel laat bepleisteren met crepiwerken en tegelijkertijd afwerkt met isolatie, is je huis volledig beschermd tegen weersinvloeden. Het sierpleister is waterafstotend en dampopen.
 • Vocht op de binnenmuren of beschadigd voegwerk door vorst zullen dus verleden tijd zijn dankzij crepi.
 • In combinatie met isolatiewerken zal er veel minder warmte verloren gaan waardoor je ook zal besparen op energiekosten.
 • De waarde van je woonst zal dankzij de crepiwerken toenemen. Een gloednieuwe gevel geeft namelijk meer waarde aan je woning. De waarde van je woning zal zelfs nog meer stijgen in combinatie met isolatiewerken. Het zal namelijk een gunstig effect hebben op de EPC-score van je woning.
 • Gevelrenovatie met crepi gebeurt aan de buitenkant van je woning. Hierdoor verlies je geen kostbare ruimte binnenshuis en hoef je ook geen breekwerken te laten uitvoeren.
 • Crepi komt voor in veel verschillende kleuren en past daarom bij bijna alle woningen. Je kan gaan voor een vlakke of ruwe structuur en kiest gewoon jouw favoriete kleur: crepi heeft weinig grenzen.
 • Crepi is een betaalbare oplossing om je woning te herstellen, beschermen én te verfraaien.

Is crepi makkelijk te onderhouden?

Crepi, en vooral de vlakke variant, zal bij slechte weersomstandigheden sneller vuil worden dan een synthetische pleister. Crepi mag je ook nooit met een hogedrukreiniger schoonmaken. Dit laat je dus beter doen door een gespecialiseerde reinigingsfirma.

Fassado renoveert jouw huis met crepi

Wil je aan de slag met crepi en/of je woning aan de buitenkant isoleren? Dan schakel je beter een professional in. Het aanbrengen van crepi en het isoleren van de buitenmuren vereist zeer veel precisie. Bij Fassado gaan we nauwkeurig te werk en kijken we samen de mogelijkheden met crepiwerken voor jouw woning.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

De kostprijs van crepi hangt af van het aantal vierkante meter gevel, de gewenste soort pleister en daarnaast ook de bereikbaarheid en vorm van de gevel. Daar de prijzen voor verschillende projecten ver uiteen kunnen liggen, voorzien wij altijd eerst een gratis plaatsbezoek. Zo weet je meteen waar je aan toe bent qua kostenplaatje voor jouw woning. 

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden met crepi of gericht advies voor jouw woning? Neem zeker eens contact met ons op.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs