Crepi voor een moderne woning: inspiratie en voorbeelden

Crepi voor een moderne woning: inspiratie en voorbeelden
Geschreven op 13 februari

Heb je een moderne woning, dan is de kans groot dat je wil kiezen voor crepi gevelbekleding. Wil je je oudere woning in een modern jasje steken? Dan is crepi (in combinatie met gevelisolatie) eveneens een uitstekende optie.

In dit artikel geven we je inspiratie, informatie en voorbeelden van crepi op een moderne woning.

→ Uw gevel laten afwerken met crepi?Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Renoveer je gevel met crepi

Renoveren met crepi ziet er niet alleen goed uit, het brengt ook heel wat voordelen met zich mee. We zetten ze graag op een rijtje.

Een makkelijke en snelle manier om je gevel te renoveren

De gevel renoveren kan heel erg gemakkelijk met crepi, zeker wanneer de gevel zich in goede staat bevindt. De gevel hoeft enkel vooraf gereinigd worden. Zijn er kleine scheurtjes of barsten, dan moeten de bakstenen en voegen lokaal hersteld worden. Ook dat is weinig ingrijpend. De werken zelf verlopen relatief snel. Er moet wel rekening gehouden worden met de weersvoorspellingen.

gevel renoveren met crepi

Crepi beschermt je woning tegen de weersinvloeden

Crepi is waterafstotend en vuilafstotend. Zo bescherm je je woning dus ook tegen regen, sneeuw, hagel en schadelijke stoffen. Op die manier voorkom je doorslaand vocht en vochtplekken op de binnenmuren.

Crepi vereist amper onderhoud

Aangezien crepi waterafstotend is, hoef je de gevel ook amper te onderhouden. Er zal zich niet snel groene aanslag vormen. Algen en mossen vinden op crepi moeilijk een voedingsbodem. Je kan dat effect nog versterken door een hydrofuge te laten uitvoeren. De crepi wordt dan beneveld met een waterafstotende vloeistof. Wil je je crepi toch een wasbeurt geven, dan doe je dat het beste niet met een hogedrukreiniger, om schade te voorkomen.

De waarde van je woning stijgt

Crepi verhoogt de waarde van je woning. Crepi heeft een isolerende waarde en zal dus de energiescore van je woning verbeteren. Bovendien is een gerenoveerde gevel meer waard dan een niet-gerenoveerde gevel, wat de waarde van je woning eveneens doet stijgen.

Moderne gevels en crepi: een gouden duo

Moderne woningen worden in het merendeel van de gevallen bekleed met crepi. De strakke, witte look is helemaal in. Crepi is het ideale materiaal om de gevel op een strakke, moderne manier te bekleden.

Crepi is bovendien een erg energie-efficiënte gevelbekleding. Dat maakt crepi extra interessant voor wie bouwt of renoveert. Crepi voorkomt warmteverlies, aangezien het zelf een isolerende waarde heeft, en crepi kan ook uitstekend gecombineerd worden met isolatiepanelen. Zo haal je de energievoorschriften gemakkelijker.

Een paar voorbeelden van crepi op moderne woningen

 

Tip: combineer crepi met isolatie

Zoals we eerder zeiden, kan je crepi uitstekend combineren met gevelisolatie. Meer zelfs, we raden het ten sterkste aan. Wil je je woning in een modern jasje steken en crepi aanbrengen op de gevel, dan kan je beter meteen ook gevelisolatie aanbrengen. Zo verhoog je de waarde van je woning en verlaag je de energiefactuur aanzienlijk. Contacteer ons voor meer informatie over hoe je crepi op een moderne gevel kan combineren met gevelisolatie.

Fassado brengt crepi aan op je moderne gevel

Wil je graag de crepi aanbrengen op de gevel van een moderne woning? Uitstekende keuze! Crepi en moderne gevels gaan uitstekend samen. We komen graag langs om je meer uitleg over crepi gevels, het onderhoud van crepi en hoe het aanbrengen van crepi precies verloopt. Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan