Buitenpleister op uw gevel: wat zijn de mogelijkheden?

Buitenpleister op uw gevel: wat zijn de mogelijkheden?
Geschreven op 14 mei

Uw gevel voorzien van goede bescherming is essentieel, indien u graag wilt dat uw gevel lang mooi en sterk blijft. Hier zijn diverse methoden voor, zoals gevelrenovatie en –reparatie, gevelbekleding en ook gevelbepleistering. Vooral buitenpleister op gevels is de laatste jaren erg in trek.

Deze methode wordt veel gebruikt voor nieuwbouwwoningen, omdat crepi elke woning voorziet van een fraaie en nette uitstraling. Wij geven u in dit artikel meer informatie over buitenpleister, inclusief de voordelen die met buitenpleister op uw gevel gepaard gaan.

Wat is buitenpleister?

Buitenpleister wordt dus ook aangeduid met de term crepi. Crepi is niets anders dan extra sterk stucwerk, dat speciaal voor gevels wordt vervaardigd. Het spreekt voor zich dat pleisterwerk voor buiten veel weerbaarder dient te zijn dan stucwerk binnenshuis, omdat uw gevel continu wordt blootgesteld aan diverse omstandigheden. Regen, storm, wind, hagel en sneeuw kunnen uw gevel op termijn beschadigen, indien uw gevel niet is voorzien van een goede barrière.

Twee soorten buitenpleister

Buitenpleister kan voorts worden opgedeeld in een tweetal varianten: minerale buitenpleister en kunstharspleister. Minerale pleister wordt gemaakt van 100% natuurlijke bestanddelen en is daarmee erg goed voor het milieu. Bovendien kan minerale pleister erg dik worden aangebracht, waardoor u oneffenheden en kleine beschadigingen prima kunt bedekken in plaats van deze te repareren. Minerale pleister is beschikbaar in vele mooie kleurschakeringen en blijft jarenlang mooi met goed onderhoud.

Kunstharspleister wordt gemaakt van een basis die siliconen en kunsthars bevat. Deze soort buitenpleister kan in dunnere lagen worden aangebracht, vaak wordt deze pleister gekozen voor nieuwbouwwoningen. Het grote voordeel van kunsthars crepi is dat het nagenoeg krasvast is, daarnaast kunnen algen en mossen niet meer op uw gevel groeien. Ook is kunsthars crepi iets weerbaarder tegen heftige regenval en extreme weersinvloeden. Welke crepi u kiest, hangt een beetje af van uw einddoel en persoonlijke voorkeuren.

Crepi kan op elke denkbare ondergrond worden aangebracht

Het grote voordeel van crepi is, dat u elke gevel met crepi kunt bezetten. Of u nu een bakstenen gevel heeft of een reeds bepleisterde gevel: crepi is geschikt voor alle soorten woningen. Let er wel op, dat u de juiste soort kiest bij uw gevel. Minerale crepi is beter voor woningen met een oneffen ondergrond, omdat dit dik kan worden aangebracht. Kunsthars crepi is weer beter, indien u in een gebied met veel water woont of veel groen in de nabijheid heeft. Uiteraard zijn wij u altijd graag van dienst bij het maken van de beste keuze voor uw gevel.

Voordelen van buitenpleister op uw gevel

Crepi is een mooie methode om woningen mee af te werken, tevens kunt u crepi ook alleen plaatselijk aanbrengen. Bijvoorbeeld wanneer u ook andere gevelbekleding wilt plaatsen. Crepi gaat bijvoorbeeld erg goed samen met steenstrips, natuursteen en kunststof gevelbekleding. Voorts kan crepi worden aangebracht op isolatiematerialen: ideaal als u dit wilt combineren voor een beter energiebehoud in uw woning.

Als laatste dient nog te worden vermeld, dat crepi in zeer diverse afwerkingen beschikbaar is. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gevel? Bel gerust eens met Fassado; wij staan u graag bij met solide advies en een behandelplan.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs