Buitengevel laten injecteren tegen vocht bij gevelrenovatie?

Buitengevel laten injecteren tegen vocht bij gevelrenovatie?
Geschreven op 12 september

Elke gevel is op den duur steeds gevoeliger voor vocht. Dit komt door een combinatie van factoren, zoals de steeds groter wordende porositeit van de gevel, diverse weersinvloeden en de mate van regenval in uw regio.

Om problemen op voorhand al te voorkomen, doet u er goed aan preventieve maatregelen te treffen. Het injecteren van uw buitengevel betreft één van deze maatregelen, die vocht effectief tegenhoudt.

Waarvoor dient het injecteren van uw buitengevel?

Uw gevel kan na verloop van tijd toegang bieden tot vocht. Dit noemt men ook wel doorslaand vocht, omdat het ‘doorslaat’ van uw buitenmuren naar uw binnenmuren. En inderdaad; dan zit u dus ook binnenshuis met vochtproblemen.

Nadien kan dit zelfs leiden tot opstijgend vocht en andere vochtproblemen, die de bouwconstructie van uw huis in geen geval goed doen. U kunt dan last krijgen van diverse vervelende gevolgen, zoals:

  • In kwaliteit afnemende materialen binnen; denk aan verf, pleisterwerk en behang
  • Een muffe en penetrante geur doorheen uw woning
  • Schade aan belangrijke materialen van uw huis, zoals steunbalken en dragende muren
  • Klachten in verband met de gezondheid

Kortom: u doet er goed aan zulke gevolgen voor te zijn door uw gevel preventief te behandelen.

→ Uw gevel laten behandelen tegen vocht?Contacteer ons voor een gratis offerte

De buitengevel injecteren tegen vocht in twee stappen

De meest doeltreffende methode om uw gevel tegen vocht te beschermen is het injecteren van een speciaal waterafstotend middel.

U kunt dit het beste door een specialist als Fassado laten doen, omdat u dan altijd de hoogst haalbare resultaten bereikt. Dit proces verloopt altijd conform twee duidelijke stappen, die wij hieronder voor u toelichten.

1. Eerst worden de gaten geboord

Op de gevel worden over de gehele lengte gaten geboord, die ongeveer 3 tot 5 centimeter boven de vloerpas liggen en een tussenafstand hebben van 10 tot 15 centimeter. De hoeveelheid gaten hangt onder meer af van de hoeveelheid vocht in uw gevel, de materialen van uw gevel en het middel dat wordt gebruikt.

2. Injectie van het vochtwerende middel

Nadat de gaten zijn geboord, wordt het vochtwerende middel in de gaten ingespoten. Dit gebeurt middels speciale injectiebuisjes en wordt volledig geabsorbeerd door de gevel. Het zet als het ware uit en vormt een geheel ondoordringbare barrière.

Het is in feite, alsof u over een gloednieuwe gevel beschikt die geen enkele toegang meer biedt aan vocht.

Kies altijd het juiste vochtwerende middel

Er zijn zeer uiteenlopende vochtwerende middelen voor injectie beschikbaar, waardoor het als leek lastig kan zijn om het juiste middel te kiezen. Nogmaals willen wij graag benadrukken, dat het inhuren van een specialist doorgaans de beste methode blijkt.

Anders riskeert u een hoop geld uit te geven aan een middel, dat vervolgens zich helemaal niet hecht in uw gevel en metselwerk.

Wat kost het injecteren van uw buitengevel?

De prijs voor gevelinjectie hangt uiteraard af van enkele factoren, zoals de oppervlakte van uw gevel, het gekozen middel en het aantal te behandelen muren.

U kunt uitgaan van een gemiddelde prijs vanaf 100 euro per vierkante meter, maar contacteer ons altijd even voor een offerte op maat. Fassado staat altijd voor u klaar voor alle denkbare gevelwerken, zodat u er nadien droogjes en prettig bij zit.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs