Crepi of gevelpleister laten plaatsen in Denderhoutem

Wie zijn gevel wil renoveren, moet crepi overwegen. Het is een veelgebruikt materiaal voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten in de regio Denderhoutem. Crepi, ook wel bekend als gevelpleister, ziet er niet alleen mooi uit, maar beschermt je gevel ook tegen verdere aftakeling. We laten je graag kennismaken met crepi.

Ook crepi laten plaatsen? →Contacteer ons voor vrijblijvend advies of prijs

Wat is crepi of gevelbepleistering?

Crepi is een veelzijdig materiaal waarmee vrijwel elke gevel kan worden bekleed of hersteld. De naam sierpleister is misschien wat misleidend, want crepi heeft ontzettend veel te bieden. Het beschermt je gevel tegen vocht, verbergt diverse vormen van schade en verlengt de levensduur van je gevel.

Bovendien kan je crepi makkelijk combineren met isolatiemateriaal en dat is een slimme zet. Je verlaagt er je energiefactuur mee, woont comfortabeler en verhoogt de waarde van je woning. Kortom, crepi is een uitstekend alternatief voor traditionele gevelbekleding.

Crepi laten plaatsen in Denderhoutem

Crepi in Denderhoutem: twee varianten

Crepi is grofweg beschikbaar in twee varianten, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen:

1. Minerale crepi voor je gevel in Denderhoutem

Minerale crepi heeft een enigszins ruwere textuur in vergelijking met synthetische crepi. Dit type crepi kan in een vrij dikke laag worden aangebracht, waardoor het uitermate geschikt is om oneffenheden en gebreken aan je gevel te verbergen. Daarnaast kan je met minerale sierpleister verschillende structuren creëren, zo geef je de woning extra karakter. Bovendien is minerale sierpleister van nature dampdoorlatend, wat helpt bij het voorkomen van doorslaand en opstijgend vocht, en dan vooral bij oudere woningen. Ook niet onbelangrijk: minerale crepi is een volledig natuurlijk en duurzaam product.

2. Synthetische crepi voor je gevel in Denderhoutem

Synthetische crepi, ook bekend als kunstharspleister of siliconenpleister, bevat siliconen. Daardoor heeft het een meer egale textuur en kan je er een strakke afwerking mee bereiken. Daarnaast is dat type gevelisolatie ook beter bestand tegen vuil, waardoor je gevel er langer perfect blijft uitzien. Ook mossen, algen en ander groen kunnen maar heel moeilijk op siliconen crepi groeien. Synthetische crepi wordt in meerdere lagen aangebracht. Het is enkel geschikt voor gevels in goede staat, want je kan er geen oneffenheden mee camoufleren.

Combineer crepi met isolatie

Om het maximale uit crepi te halen, kan je ervoor kiezen om een isolatielaag toe te voegen. Gevelisolatie is een bijzonder effectieve methode je woning te isoleren, want maar liefst dertig procent van de gestookte warmte ontsnapt via de gevel. Je zal dus aanzienlijke besparingen op je energierekening zien. Bovendien zijn de werken weinig ingrijpend. Let wel op: je moet in het merendeel van de gevallen een vergunning bij de gemeente aanvragen omdat het volume van je woning zal wijzigen.

Crepi met isolatie laten plaatsen in Denderhoutem

Ook Crepi laten plaatsen? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

De voordelen van crepi in Denderhoutem

Het plaatsen van crepi op je gevel brengt heel wat voordelen met zich mee.

1. Bescherming tegen vocht en weersinvloeden

Crepi fungeert als een schild voor je gevel en beschermt de bakstenen tegen regenwater. Sierpleister is zowel vochtwerend als dampdoorlatend, waardoor vocht niet langer in je gevel kan doordringen. Zo gaat je gevel veel langer mee.

2. Energiebesparing

Zelfs zonder extra isolatiemateriaal vermindert crepi aanzienlijk het warmteverlies van je woning. Als je ervoor kiest om isolatie toe te voegen, zal de EPC-waarde van je woning dalen, wat resulteert in lagere energiekosten en een hogere verkoopprijs indien je de woning in de toekomst van de hand zou doen.

3. Diverse mogelijkheden voor crepi

Crepi is verkrijgbaar in ontelbare kleuren. Je kan dus elke woning een geheel nieuwe en aantrekkelijke uitstraling geven. Ook de structuur kies je zelf. Een dikke korrel of een zo goed als gladde afwerking? Het kan allemaal. Zowel oude hoeves als moderne nieuwbouwprojecten krijgen een upgrade met crepi.

4. Crepi is compatibel met alle soorten gevels

Crepi kan worden toegepast op verschillende soorten gevels en ondergronden. De enige voorwaarde is dat de gevel zich in goede staat bevindt. Kapotte bakstenen of voegen zullen hersteld moeten worden en de gevel moet ook grondig gereinigd worden. Er mag zich geen groenaanslag op de bakstenen bevinden.

Crepi is makkelijk te onderhouden

Het plaatsen van crepi op je gevel in Denderhoutem biedt dus heel wat voordelen. Het beste van allemaal is dat crepi makkelijk te onderhouden is. Crepi is van nature waterafstotend en dat voorkomt vuil en groen op de gevel. Je kan de gevel eventueel jaarlijks eens schoonmaken met een zachte borstel en een tuinslang. Gebruik geen hogedrukreiniger, om schade te voorkomen. Vind je dat de crepi er niet meer helemaal fris uitziet na enkele jaren? Dan kan je makkelijk een verflaagje aanbrengen.

Fassado: jouw expert voor crepi en gevelrenovatie

Het aanbrengen van crepi vergt de expertise en deskundigheid van professionals. Fassado is jouw crepi-expert in de regio Denderhoutem. We zorgen ervoor dat je gevel er niet alleen als nieuw uitziet, maar indien nodig kunnen we ook eventuele beschadigingen repareren. Aarzel niet om contact op te nemen met ons enthousiaste team. We bespreken graag de mogelijkheden voor jouw woning in Denderhoutem.

Ook Crepi laten plaatsen? →Contacteer ons voor vrijblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan