Poolhouse afwerken met crepi

Poolhouse afwerken met crepi
Geschreven op 8 juli

Bent u in het bezit van een prachtig poolhouse? Dan kunt u deze laten afwerken met crepi. Zo krijgen vocht en andere invloeden geen kans om schade aan te kunnen richten. Dat is van belang, zeker als uw poolhouse is voorzien van installaties voor het zwembad zoals een pomp, een verwarmingsinstallatie of zelfs een sauna. U poolhouse laten afwerken met crepi voorkomt vochtproblemen die op den duur problemen kunnen veroorzaken.

Waarom is crepi geschikt voor het afwerken van een poolhouse?

  • Crepi mag ook benoemd worden als buitenpleister. Het voorziet gevels van een langdurige bescherming tegen weersinvloeden. Hierbij kunt u denken aan regen, maar natuurlijk ook aan vorst, hagel en sneeuw. Het voegwerk van de gevel blijft door het aanbrengen van crepi in goede conditie. Deze buitenpleister heeft uitstekende vochtwerende eigenschappen en is daardoor ook geschikt voor het afwerken van uw poolhouse.
  • Een poolhouse biedt plaats aan installaties die worden gebruikt om uw zwembad te kunnen onderhouden. Voorbeelden daarvan zijn pomp- en filterinstallaties, maar ook warmtewisselaars kunnen worden ondergebracht in een poolhouse. Deze installaties produceren condens en vocht dat zich vasthecht op de muren van het gebouw. Bij onvoldoende bescherming kunnen ze de muren aantasten, maar ook vervelende vochtproblemen veroorzaken zoals schimmelvorming. Iets wat u natuurlijk wilt voorkomen.
  • Daarnaast heeft crepi uitstekende isolerende eigenschappen. Door het poolhouse te voorzien van deze buitenpleister, blijft de apparatuur beschermt tegen de schadelijke invloeden van vorst en bevriezing. Crepi kan tevens worden geleverd in de meest uiteenlopende kleuren, maar beschilderen met een vochtwerende muurverf behoort ook tot de mogelijkheden. Uw poolhouse kan worden afgewerkt met minerale buitenpleister of kunstharspleister.
Op zoek naar gevelrenovatie met crepi? Bel ons op 0493/29.00.47

Een poolhouse afwerken met crepi: welke soort is het meest geschikt?

Crepi kan worden aangebracht in twee verschillende soorten buitenpleister.

  • Minerale sierpleister bestaat uit een natuurlijke combinatie van zand, kalk en cement. Deze variant wordt vaak gebruikt voor het herstellen van gevels. Bijvoorbeeld als deze door toedoen van slijtage of impact van buitenaf beschadigd is geraakt. Deze buitenpleister staat bekend om zijn hoge vochtafvoer en condens-open eigenschappen.
  • Natuurlijk kunt u ook kiezen voor kunstharspleister. Deze crepi heeft een hoog elastisch vermogen en beschermt gevels en wanden tegen de invloeden van condens, vocht en waterdamp. Omdat deze crepi bijzonder rekbaar is, ondervinden muren en gevels ook minder snel last van barsten, scheuren of andere beschadigingen. Met deze crepi afwerking blijft uw poolhouse langdurig beschermt.

→ Uw poolhouse afwerken met crepi?Contacteer ons voor een gratis offerte

De voordelen van een buitenpleister of crepi afwerking voor uw poolhouse

Een crepi afwerking geeft uw poolhouse niet alleen een frisse uitstraling. Deze buitenpleister voorziet u van nog meer voordelen. Zeker als u de opslag bij uw zwembad wilt voorzien van isolatie. Isolatie aanbrengen aan de buitenmuren scheelt sloopwerkzaamheden en werkt makkelijker. Vervolgens kunt u het aangebrachte isolatiemateriaal tot in perfectie verbergen door het laten aanbrengen van crepi. Uiteraard in de kleur én dikte die u wenst.

Nog een voordeel van crepi zijn de uitstekende vochtwerende eigenschappen. Zeker als het gaat om uw poolhouse is dat van belang. Deze buitenpleister droogt snel op waardoor muren en wanden nooit nat blijven. Condens, vocht en vuil krijgen op deze manier geen kans om schade aan te kunnen richten aan uw poolhouse.

Op zoek naar gevelrenovatie met crepi? Bel ons op 0493/29.00.47

Een fris en schoon poolhouse met buitenpleister of crepi afwerking

Crepi kunt u laten aanbrengen in de meest uiteenlopende kleuren. U kunt kiezen voor een frisse witte look, maar natuurlijk kunt u de berging bij uw zwembad ook afstemmen op de kleuren van uw woning. Bijvoorbeeld door de minerale sierpleister of kunstharspleister te laten aanbrengen in een bijpassende kleur.

Crepi kan uiteraard ook eenvoudig worden geschilderd met een vochtwerende verf. Zo voorziet u uw poolhouse van nog meer bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het gebouw behoudt zijn frisse uitstraling waardoor het tevens bijdraagt aan waardevermeerdering van uw bezit.

De afwerking van uw poolhouse met crepi overlaten aan een specialist

Een poolhouse is niet alleen ideaal als opbergruimte voor de installaties die horen bij uw zwembad. Het is ook een ruimte waarin u na het zwemmen kunt ontspannen. Reden te meer om uw poolhouse van een hoogwaardige crepi afwerking te laten voorzien. Uiteraard laat u dit het liefste over aan Fassado, specialist in gevelbepleistering. Wij kunnen u tevens voorzien van een goed advies.

Bijvoorbeeld als u niet precies weet met welke soort crepi u uw poolhouse wilt laten afwerken of als u dit in een specifieke kleur of structuur wilt laten doen. Wilt u uw gevel of poolhouse laten repareren of opfrissen? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan