Hoe kan crepi de waarde van je woning opdrijven?

Hoe kan crepi de waarde van je woning opdrijven?
Geschreven op 6 maart

Ben je van plan om je woning te renoveren? Dan is de gevel bekleden met crepi een goed idee. Je woning zal er niet alleen als nieuw uitzien, de waarde van het pand zal ook verhogen. Crepi drijft de verkoopprijs van je woning op. Hoe dat komt? Dat lees je hieronder.

→ Crepi of gevelbepleistering nodig?Contacteer ons voor een gratis offerte

Een gevel met crepi ziet er als nieuw uit

Een gevel bekleed met crepi ziet er altijd als nieuw uit. De witte, egale gevel (hoewel crepi in honderden kleuren beschikbaar is, voor elk wat wils!) geeft je woning een verzorgd uiterlijk. Dat is gegarandeerd een stuk beter dan een oude gevel die een renovatiebeurt kan gebruiken. Crepi is fris, net en makkelijk te onderhouden. Een groot pluspunt voor potentiële kopers dus en dat vertaalt zich in een hogere verkoopprijs.

Crepi conserveert de gevel

Het grootste voordeel van crepi is dat het je bakstenen gevel beschermt tegen het gure Vlaamse weer. Crepi is van nature behoorlijk waterafstotend. Regen, sneeuw, hagel en zon, crepi kan er allemaal tegen, veel beter dan bakstenen.

Bakstenen worden na verloop van tijd poreus. Ze nemen sneller water op en vertonen na enkele jaren barsten en scheuren. Hetzelfde geldt voor voegwerk. Die barstjes laten regenwater binnen en kunnen voor vochtproblemen binnenshuis zorgen. Dat wordt doorslaand vocht genoemd. Crepi is daarentegen waterdicht. Het materiaal is waterbestendig, er zijn geen voegen en dus ook geen doorslaand vocht.

Welke crepi doet de waarde van je woning het meest stijgen?

Crepi bestaat in twee soorten: minerale kunstharspleister, het originele kalkmengsel, en synthetische crepi, waarbij kunsthars aan het mengsel toegevoegd wordt. Synthetische crepi is extra waterdicht én beschermt ook tegen krassen en scheuren. Dat betekent in de praktijk dat synthetische crepi langer zal meegaan.

Ben je van plan om een oude, oneffen gevel te renoveren met crepi? Dan moet je echter voor minerale crepi kiezen. Die kan in dikke lagen aangebracht worden om een egaal resultaat te bekomen.

Beide soorten crepi doen de waarde van je woning stijgen. Het is vooral belangrijk om te kiezen voor de soort crepi die het beste aansluit bij jouw renovatieplannen.

Crepi combineert uitstekend met isolatie

De EPC-waarde voor je woning is een belangrijke factor bij het bepalen van de waarde van een woning. Hoe beter de EPC, hoe lager het energieverbruik en hoe minder verbouwings- en renovatiewerken er in de nabije toekomst zullen moeten plaatsvinden. Het voordeel van crepi is in die zin veel meer dan esthetisch alleen.

Wil je een oude woning bekleden met crepi, dan raden we je ten zeerste aan om ook gevelisolatie te overwegen. Gevels kunnen makkelijk langs buiten geïsoleerd worden. Er worden dan isolatiepanelen aan de oude gevel bevestigd die op hun beurt bedekt worden met een laag crepi. Het effect op je energierekening is enorm. De gevel isoleren is een investering, maar wel eentje die je terugverdient én die de waarde van je woning doet stijgen.

Gevelisolatie is uitstekend te combineren met crepi. De crepi laag neemt amper extra ruimte in beslag en bedekt de isolatiepanelen uitstekend.

Je gevel bekleden met crepi? Fassado helpt je uit de nood!

De waarde van je woning stijgt aanzienlijk dankzij crepi, zeker in combinatie met gevelisolatie. Wil je graag crepi op je gevel plaatsen? Dat kan op elke gevel, of het nu om een oude gevel of een nieuwbouwwoning gaat. De experts van Fassado staan je graag bij en informeren je over de mogelijkheden van crepi. We komen graag langs om je meer informatie te geven over crepi, hoe crepi geplaatst wordt en wat er allemaal bij komt kijken. Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak. 

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan