Binnenpleisterwerken nodig? Ook voor kleine pleisterwerken

Binnenpleisterwerken nodig? Ook voor kleine pleisterwerken
Geschreven op 9 oktober

U zit met een kleine muur binnen die u graag wil laten bepleisteren, want die strakke gladde afwerking maakt het verschil. Of dat nu in uw slaapkamer, badkamer of living is. Alleen ziet u dat zelf niet zitten, maar krijgt u ook geen vakman te pakken omdat de oppervlakte van de pleisterwerken te klein is. Dan hebben we goed nieuws voor u, want bij Fassado is geen enkel werkje te klein voor ons.

Kleine pleisterwerken zelf doen?

De doe-het-zelver in uzelf kriebelt waarschijnlijk bij een kleine oppervlakte. Zou u dat niet gewoon zelf doen? Dan bent u er zo vanaf, want voor zo’n kleine opdracht een vakman inhuren, dat gaat meer moeite zijn dan het waard is. Dat kan zeker, en u vindt online vast ook voorbeelden terug. Alleen heeft u dan niet het voordeel van jarenlange ervaring en kost het u misschien een pak meer tijd dan gedacht. En dat egaal gladde resultaat? Dat is vaak ook meer dan een uitdaging.

Ervaring in pleisterwerk, groot en klein

Ieder stucwerkje is anders, op vlak van materiaalkeuze en afwerking. Dankzij meer dan 25 jaar ervaring, helpen we u het juiste stucwerk te kiezen en brengen we het volgens de regels van de kunst aan. Zo zet u in plaats van een stapje terug bij een foute keuze of afwerking, meteen een stap vooruit.

Voordelen van binnenpleisterwerk

Als u pleisterwerk overweegt, houdt u waarschijnlijk van het strakke effect. Een muur of plafond voorzien van professioneel pleisterwerken heeft meerdere voordelen:

 • Verbetering van vochtregulatie.
 • Herstellen van mogelijke beschadigingen.
 • Verhogen van de duurzaamheid van uw woning.

Op de lange termijn zorgt het ook voor een waardeverhoging van uw huis, en dat is altijd meegenomen, toch?

Binnenpleisterwerk uitvoeren? Dit zijn de mogelijkheden

Pleisterwerk aanbrengen met de hand of met een machine

Binnen heeft u, als u kiest voor nat pleisterwerk, verschillende opties. Nat pleisterwerk is vooral weggelegd voor nieuwbouw, maar is ook van toepassing voor renovaties en herstellingen. De gips wordt met een machine of met de hand aangebracht.

Bij kleinere oppervlaktes is de kans groter dat dit manueel gebeurt, aangezien er waarschijnlijk minder werkruimte is. Kwalitatief zijn er geen grote verschillen tussen machinaal of manueel, maar het rendement van de eerste methode ligt wel hoger voor grotere oppervlaktes.

Soorten binnenpleisterwerk

Bij de keuze voor pleisterwerk zijn er nog andere verschillende opties:

 • Spuitpleister
 • Behangklaar pleisteren
 • Sausklaar pleisteren
 • Sierpleister
 • Schuurwerk
 • Raapwerk
 • Cementeren
 • Betonstuc

Maar wees gerust, u hoeft de verschillen zelf niet te kennen. Onze plakkers helpen u bepalen wat het beste past binnen uw budget en uw woning.

Prijs van kleine binnenpleisterwerken?

Een belangrijke vraag die bij u te binnen schiet, hoeveel kosten kleine binnenpleisterwerken? Dat hangt natuurlijk van een aantal factoren af, zoals:

 • de keuze van het soort stucwerk
 • het materiaal
 • en de (beperkte) oppervlakte.

Het spreekt vanzelf dat grotere oppervlaktes per vierkante meter goedkoper zullen uitkomen. Veel aannemers willen om die reden ook geen te kleine werken komen doen.

Maar daarmee is uw probleem natuurlijk niet opgelost. We zijn eerlijk: het kost in verhouding wat meer, maar het levert u wel een pak tijdswinst op en bespaart u heel wat kopzorgen. En het resultaat wordt uiteraard piekfijn afgewerkt. 

Kleine prijzen voor klein binnenpleisterwerk

Voor ons is geen enkel pleisterwerkje te klein, want voor u kan dat een groot verschil maken. We bezorgen u advies om de juiste keuze te maken en een eerlijke prijs. Stel dat ene werkje niet uit, maar vraag vandaag nog een persoonlijke offerte op maat.

Ook plakwerken of gevelrenovatie nodig? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs