Steenstrips laten plaatsen in Zeveneken en omgeving

Uw gevel laten renoveren? Maar wilt u wel graag het authentieke karakter van een bakstenen gevel behouden? Dan kan het laten vervangen van uw huidige gevel u allicht wat afschrikken, vanwege de hoge kosten die hiermee gepaard gaan. Gelukkig is er tegenwoordig een geweldig alternatief: steenstrips laten plaatsen. Fassado is specialist in het plaatsen van steentrips en ook actief in de regio Zeveneken kan dit.

Steenstrips zijn eigenlijk gewoon bakstenen, die alleen veel dunner worden gemaakt door ze vlak te zagen. Vroeger werden steenstrips vaak binnen gebruikt, om het effect van een echte bakstenen muur na te bootsen.

Maar men kwam er al gauw achter dat steenstrips ook gemakkelijk tegen een buitengevel kunnen worden verlijmd. Door de snelle plaatsing is deze methode en stuk goedkoper dan het vervangen van de huidige bakstenen. Maar het resultaat is precies net zo fraai.

Plaatsen van steenstrips

De gevel voorbereiden op steenstrips

  • Als u in regio Zeveneken steenstrips op uw gevel wilt laten plaatsen op een specifieke wijze.
  • Allereerst zal uw huidige gevel goed schoongemaakt worden, omdat een propere ondergrond nodig is voor een goede hechting.
  • Het schoonmaakwerk gebeurt doorgaans met een harde borstel en water, ook groen kan hiermee goed worden verwijderd. Soms kunt u ook met een hogedrukspuit de gevel flink schoon krijgen, of de gevel zandstralen.
  • Na het schoonmaken worden eventuele mankementen en scheurtjes gerepareerd, om vochtproblemen en energieverlies te voorkomen.
  • Daarna wordt de gevel van een grondlaag voorzien. Deze primer vermindert de porositeit van bakstenen gevels en gevels met pleisterwerk. Ook zal de lijm beter hechten.

Aanbrengen van onderlagen voor de steenstrips

Na het aanbrengen van de primer, worden aan beide kanten houten profielbalken aangebracht waar straks de panelen met steenstrips op bevestigd zullen worden. Deze profielbalken moeten exact waterpas worden geplaatst, omdat u anders met een scheve gevel zult worden opgescheept.

Het beste laat u dit echt aan een vakman in de regio Zeveneken over. Nadat de profielbalken vast zitten, wordt een metselkoord bevestigd tussen de profielen. Dan wordt er een laag lijm op de gevel aangebracht van circa een halve centimeter.

Op zoek naar de juiste stielman voor het plaatsen van steenstrips?
Bel ons  0800/61.160

Plaatsen van de steenstrips in Zeveneken

Als de lijm eenmaal zit, kunnen de steenstrips echt worden geplaatst. Om een goede hechting te waarborgen, wordt licht op de steenstrips gedrukt en een beetje geschoven zodat de steenstrips goed in de lijm kunnen nesten.

Nadat de eerste rij is aangebracht, wordt het metselkoord verplaatst en verdergegaan met de volgende rij. In het geval van panelen zal dit logischerwijs sneller gaan, dan bij losse steenstrips.

Plaatsen van steenstrips

Indien u ook speciale hoekstukken heeft aangeschaft, dan begint men veelal met de randen van de gevel. Als alle steenstrips eenmaal op de gevel zijn aangebracht, dan is het tijd om het voegwerk op te pakken.

Soms wordt de lijm als voegmiddel gebruikt, maar voor een authentieke look raden wij metselspecie aan. Let er wel op, dat de lijm waarmee de steenstrips zijn vastgezet goed is uitgedroogd alvorens er wordt gevoegd.

Fassado: gevelbepleistering, gevelisolatie & gevelbescherming in Zeveneken

Zoals u kunt lezen, betreft het plaatsen van steenstrips een klus waarvoor vakkennis is vereist. U kunt anders te maken krijgen met vele problemen, zoals een scheve gevel, niet secuur voegwerk en kleine gaatjes waarlangs vocht kan binnendringen.

Fassado is specialist in het plaatsen van steenstrips ook in de regio Zeveneken. Zodat u er zeker van kunt zijn dat u een mooie én sterke gevel bezit aan het einde van de werkzaamheden.

Ook steenstrips laten plaatsen? →Contacteer ons voor verblijvend advies of prijs

Vraag je gratis geveldiagnose aan