Gevel laten isoleren in Michelbeke en omgeving

De gevel laten (na-)isoleren kan u op jaarbasis zomaar enkele honderden euro’s besparen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor gevelisolatie, in veel gevallen in combinatie met gevelrenovatie en nieuwe gevelbekleding.

Uw gevel zal hoe dan ook periodiek onderhouden moeten worden, om deze blijvend te beschermen tegen allerlei externe invloeden. Door meerdere gevelwerken met elkaar te combineren, kunt u meestal flink op de kosten besparen omdat de firma die het oppakt alles tegelijk kan doen.

Zo kan Fassado ook bij u in regio Michelbeke uw gevel isoleren, renoveren, repareren en opnieuw bekleden. Hoe wij dit doen? Daar vertellen wij meer over in dit artikel.

→ Je gevel laten isoleren?Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Gevelisolatie en crepi

Waarom uw gevel laten isoleren in Michelbeke?

Isolatie is in alle gevallen een goed idee. Het werkt energiebesparend, u heeft minder last van warmte- en energieverlies, geluiddempend, beter voor het milieu, u heeft veel minder kans op vochtproblemen en kunt ook nog eens aanspraak maken op meerdere premies.

Daarnaast zal de waarde en het energielabel van uw huis ook automatisch stijgen, dus wij zeggen altijd: doen! Het isoleren van uw gevel is daarnaast ook nog eens één van de meest effectieve methoden van isolatie, omdat uw gevel een aanzienlijk oppervlak van uw huis bestrijkt.

Na het isoleren van uw gevel heeft u nagenoeg geen last van koude winters meer, of vervelende situaties zoals doorslaand vocht omdat het vocht beter buiten de deur wordt gehouden. 

Op zoek naar de juiste stielman voor het plaatsen van gevelisolatie?
Bel ons:  0800/61.160

Gevelisolatie: langs binnen of buiten?

U kunt uw gevel in Michelbeke laten isoleren langs binnen en langs buiten. Welke optie u kiest, hangt natuurlijk af van uw eigen wensen en plannen. Een handige vraag die u uzelf kunt stellen is of u reeds renovatieplannen heeft? En is dit vooral binnen, of buiten?

Indien u al van plan was binnenshuis het één en ander op te knappen, dan is het vaak voordelig om uw gevel via binnen mee te isoleren. Wilt u juist uw gevel opknappen? Dan is gevelisolatie langs buiten een prima plan. .

Met welke materialen kunt u uw gevel laten isoleren in regio Michelbeke?

Bij het laten isoleren van uw buitenmuren worden de isolatiematerialen tegen de buitenmuur van uw gevel gezet. Sommige materialen hebben ook nog eens als bijkomend voordeel, dat beschadigingen meteen worden opgevuld. Materialen die vaak worden gebruikt zijn: .

  • Crepi of sierpleisterwerk
  • Kunststof gevelbekleding
  • Houten gevelbekleding
  • Steenstrips met isolatie
  • Meerdere lagen bakstenen of dikkere bakstenen

U kunt ook isolatiemateriaal aan de binnenzijde van uw woning plaatsen, dit komt in feite op hetzelfde neer qua voordelen. U zult bij deze klus wel wat meer werken in huis hebben, dit kan een tijdje inhouden dat u misschien elders moet logeren. Maar als het eenmaal af is dan heeft u ook prima geïsoleerde muren met de volgende materialen: .

  • Speciaal schuim dat isoleert zoals PIR en PUR
  • Isolatieplaten
  • Minerale wol en rotswol
  • Warmte reflecterende folie

Hoeveel kost gevelisolatie in Michelbeke en wie kan dit vakkundig doen?

Gevelisolatie langs binnen komt meestal neer op ca. 100 euro per vierkante meter, exclusief speciale afwerkingsmethoden.

Gevelisolatie langs buiten in Michelbeke is veelal tussen 100 en 250 euro per vierkante meter, afhankelijk van het soort gevelbekleding dat u kiest en het soort isolatiemateriaal.

Fassado is gespecialiseerd in alle denkbare gevelwerken en kan deze klus uitmuntend voor u oppakken.
Meer weten? Bel ons gerust met al uw vragen! .

Vraag je gratis geveldiagnose aan